Divers Ron Berteling Deko

6 september 201708:26

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Verjaardag, verlengingen en butterflies

In de Morning Skate vandaag aandacht voor een verjaardag, verlengingen in Heerenveen, Jaromir Jagr en het pensioen van de grote man achter de Butterfly style voor goalies.

Wij feliciteren...

Ron Berteling met zijn zestigste verjaardag. Een mooie mijlpaal voor een altijd positieve ijshockeyman. Berteling deelt zijn verjaardag overigens met mensen als voetballer Joszef Kiprich, tennissers Greg Rusedski en Tim Henman en wielrenner Thomas Dekker. Over het speciale evenement rond de verjaardag van Berteling schreven we gisteren al. Van harte gefeliciteerd Ron!

Flyers heeft de contracten..

van Niels van der Vossen en Brend de Jong verlengd. Daarmee is de defensie van de regerende kampioen compleet. Wel worden nog gesprekken gevoerd met een tweede goalie. Lees het bericht hier >>>

Jeff Smith..

hangt zijn schaatsen aan de wilgen en gaat aan de slag als assistent van Chris Eimers bij Den Haag. De aanvaller/verdediger sluit daarmee een loopbaan met veel hoofdprijzen af. Lees het bericht hier >>>

De DEL...

lanceert vandaag, net op tijd voor de competitiestart, zijn app voor iOs en Android, specifiek gericht op live-tickers en het volgen van de statistieken, zo werd gisteren aangekondigd tijdens de Media Dag van de DEL in Mannheim. Ook de website van de DEL wordt vernieuwd met veel meer bewegende beelden in samenwerking met partner Telekom. Dat laatste bedrijf zendt via Telekom Sport alle wedstrijden van de DEL live uit, terwijl Sport1 ook weer wekelijks wedstrijden gaat uitzenden. Nieuw is een wedstrijd op donderdagavond en een avondwedstrijd op zondag ten bate van de Telekom-uitzendingen.

Jaromir Jagr...

sluit niet uit dat hij komende winter voor Tsjechi√ę speelt tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea. Zijn eerste voorkeur is nog altijd een nieuw contract bij een NHL-team, maar als dat niet lukt zijn er andere opties. 'Er is een mogelijkheid, eentje van vele, dat ik in Kladno blijf en me voorbereid op de Olympische Spelen', liet hij aan de Tsjechische televisie weten.

Nu Jagr nog geen contract heeft...

lijken er maar twee spelers van boven de veertig uit te komen in het komende NHL-seizoen. Matt Cullen van de Minnesota Wild en Zdeno Chara van de Boston Bruins. Laatstgenoemde is voorlopig ook nog niet van plan om te stoppen. 'Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik enorm hou van deze sport. Ik wil hier blijven en blijven spelen', liet hij optekenen.

Lees hier het hele verhaal >>>

Francois Allaire...

is misschien wel de meest invloedrijke goaliecoach in de geschiedenis van het ijshockey. Hij geldt als de revolutionaire promotor van de zogenoemde butterfly-style en werkte de afgelopen 32 jaar als goaliecoach voor de Montreal Canadiens, Anaheim Ducks, Toronto Maple Leafs en Colorado Avalanche. Hij maakte naam als coach van de jonge Patrick Roy en had daarna succes met mannen als Guy Hebert en Jean-Sebastien Giguere. Ook mannen als Roberto Luongo, Martin Biron Ilya Bryzgalov en Jonas Hiller werkten met Allaire, die nu op 57-jarige leeftijd met pensioen gaat.

Om zijn afscheid luister bij te zetten...

een montage van de mooiste saves van Patrick Roy.