49630927471 37f3aedf6e k

29 maart 202011:01

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Verlengingen, positieve tests en fitness met je hond

In de Morning Skate bij het ingaan van de Zomertijd onder meer aandacht voor twee verlengingen in Den Haag, de veiling van shirts in Heerenveen, een goede herinnering in Geleen, de play-offs in Wit-Rusland, positieve tests in en rond de NHL, een ijshockeyer die de start van het honkbalseizoen enorm mist en de manier waarop Connor McDavid zijn hond betrekt bij fitness-oefeningen.

Den Haag heeft...

nog twee spelers vastgelegd voor komend seizoen. Maurice van der Schuit tekende tot 2022 en doelman Julian van Nes tot de zomer van 2021. Van der Schuit had in 20 Beneliga-wedstrijden 3 goals, 3 assists en 2 strafminuten. Komend jaar wordt zijn zevende in dienst van Den Haag. Julian van Nes debuteerde afgelopen jaar als doelman in de Beneliga en is jeugdinternational bij de U20 van Oranje. Den Haag legde eerder coach Chris Eimers al vast voor de komende jaren. Ook werd de overeenkomst met doelman Brett Magnus met een jaar verlengd.

Lees meer op de website van Den Haag >>>

Foto: Robert Bos

De online veiling van...

game worn shirts bij Unis Flyers Heerenveen loopt vanavond af. Het hoogste bod op het moment van schrijven is voor het uitshirt van de Finse sterspeler Juha Kiiholma, waarvoor ‚ā¨175 geboden is. Het bieden op de shirts eindigt vanavond om 20.00 uur.

Bekijk hier alle items >>>

Microz Eaters Geleen...

brengt op Facebook onder de aandacht dat het op 25 maart exact acht jaar geleden was dat de club de enige landstitel in de clubgeschiedenis veroverde. Dit gebeurde in een uitwedstrijd in Den Haag die toen onder meer via L1 live te volgen was.

Intussen gaat het ijshockey...

in Wit-Rusland nog altijd door. De stand in de finale tussen Yunosk Minsk en Shakhtar Soligorsk is op dit moment 1-1. De eerste wedstrijd was in een ruime 5-1 overwinning voor Yunosk ge√ęindigd. Shakhtar sloeg echter in het tweede duel terug.

De finales worden gewoon..

met publiek gespeeld. Tot verbazing van voorzitter Rene Fasel van de internationale federatie. 'Er wordt daar ook nog gevoetbald en dat is natuurlijk opmerkelijk. Maar ik ken de situatie met het coronavirus daar niet. Als er daadwerkelijk geen dreiging is, dan is het natuurlijk prima dat ze doorspelen. Maar ik weet niet hoe het daar écht is en weet dus ook niet of ze de juiste beslissing nemen.' Een van de beste tennissers ter wereld, Arina Sobolenko was aanwezig bij de finale en danste zelfs mee met de cheerleaders.

..De Colorado Avalanche

heeft zaterdag bekendgemaakt dat een tweede speler positief heeft getest voor het coronavirus. De naam van de pseler is niet bekendgemaakt. De speler bevindt zich in isolatie. De eerdere speler van de club die positief testte is inmiddels helemaal hersteld. De teller staat daarmee in de NHL op vier spelers, twee van de Avalanche en twee van de Ottawa Senators.

De eigenaar van de...

New York Rangers en New York Knicks, miljardair James Dolan, heeft positief getest op covid-19, zo maakte de clubs bekend. Hij bevindt zich in isolatie en zegt slechts milde symptomen te vertonen. Vanuit zijn positie blijft hij leiding geven aan zijn bedrijven. New York is het centrum van de corona-uitbraak in de Verenigde Staten tot nu toe met bijna 30.000 positieve gevallen en 500 doden.

Ook commentator...

John Kelly van wedstrijden van de St. Louis Blues heeft positief getest, zo maakte de club pas recent bekend. Hij blijkt al op 13 maart positief te hebben getest en vertoont inmiddels geen symptomen meer. Kelly is een van de meest ervaren ijshockeycommentatoren in de Verenigde Staten. Hij debuteerde eind jaren tachtig bij St. Louis, werkte daarna jarenlang in Tampa Bay en Colorado en sinds veertien jaar weer bij St. Louis. Hij is de zoon van de Amerikaanse sportcommentaarlegende Dan Kelly.

Ook in Noord-Amerika zoeken...

spelers, fans en andere betrokkenen naar invulling van veel onverwachte vrije tijd. Verdediger PK Subban van de New Jersey Devils gaat een quiz presenteren tijdens de NHL-pauze met onder meer andere topijshockeyers als deelnemer.

Het honkbalseizoen is...

vanwege het virus ook enige tijd uitgesteld. Reden voor Nate Schmidt van de Vegas Golden Knights om zelf op straat maar te gaan honkballen. Zijn favoriete speler is overigens Bryce Harper van de Philadelphia Phillies.

Connor McDavid blijft fit...

door zijn uit de kluiten gewassen puppy te gebruiken bij zijn oefeningen.

En tenslotte..

brengt oud-Leafs-verdediger Tomas Kaberle bestellingen rond voor het restaurant van zijn echtgenote. De Tsjech is na zijn loopbaan in Toronto blijven wonen waar zijn echtgenote Julia het Italiaanse restaurant Quanto Basta runt. Dat restaurant mag op dit moment alleen afhaal- en bezorgbestellingen aannemen. 'Klanten vragen bij het bestellen specifiek of ik weer kan komen, dat is grappig', aldus Kaberle in een interview met de Canadese publieke omroep CBC.