41037284421 195ec68bf1 k

11 mei 201808:38

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Verlengingen, versterkingen en feestende Jets

De Morning Skate besteedt vanmorgen onder meer aandacht aan de contractverlengingen bij Den Haag, nieuwe selectiedagen voor de U16 en U14 van Nederland, het WK in Denemarken en het succes voor de Winnipeg Jets tijdens de play-offs in de NHL.

Den Haag...

heeft de eerste drie contractverlengingen richting het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Het gaat daarbij om de aanvallers Joey Oosterveld, Alan van Bentem en Stace van Bentem.

Lees er hier meer over >>>

Foto: Robert Bos (Flickr)

De komende weken...

zijn er selectiedagen voor de U14 en U16 van Nederland. De opzet is daarbij veranderd. Voor meer aandacht voor vaardigheden en het vergroten van het spelplezier is gekozen voor wedstrijden in drie tegen drie op kleiner ijs.

Het tranfercircus...

in de Oberliga draait rustig door. De afgelopen dagen werd bekend dat Lucas Fröhlich de Hannover Indians gaat verlaten. De aanvaller vertrekt naar Höchstadter EC dat komend seizoen in de Oberliga Süd speelt. Fröhlich had twee goals en drie assists in 37 wedstrijden voor Hannover vorig jaar en was puntloos in de play-offs. Leipzig neemt afscheid van het duo Damian Martin en Leonhard Zink. Eerstgenoemde kon al niet meer rekenen op een plek in de selectie, terwijl de club met Zink geen nieuwe overeenkomst wist te bereiken. Raphael Grünholz blijft nog een jaar bij Essen. De 20-jarige speler die als aanvaller en verdediger ingezet kan worden bleef afgelopen seizoen puntloos.

Vandaag dag acht...

van het WK in Denemarken. Alle wedstrijden zijn nog altijd via een livestream te volgen. Deze wedstrijden staan op het programma:

De Tsjechen bezorgden...

Rusland gisteren hun eerste nederlaag van het toernooi. David Pastrnak scoorde in overtime het winnende doelpunt. De net ingevlogen speler van de Boston Bruins had twee goals en een assist in de wedstrijd. Dmitrij Jaskin en David Krejci namen de andere goals voor hun rekening. Connor McDavid had drie goals voor Canada in de 5-0 overwinning op Noorwegen. De VS pakte in overtime de winst tegen Letland. Een powerplaygoal van Cam Atkinson vormde uiteindelijk het verschil tussen de twee teams. Slowakije was met 3-1 te sterk voor Frankrijk. Dit waren de belangrijkste momenten van gisteren...

En dit is de stand...

in de twee poules na zeven speeldagen. Regerend kampioen Zweden is de enige ploeg nog zonder puntverlies.

Het team van de VS...

krijgt richting de kwartfinales nog versterking. Charlie McAvoy van de Boston Bruins vliegt naar Denemarken als aanvulling op de nationale ploeg.

De Winnipeg Jets hebben..

de finale in het westen van de NHL bereikt met een 5-1 overwinning in Nashville. Paul Stastny had twee goals en een assist, Mark Scheifele pikte twee goals op en Connor Hellebuyck maakte 36 saves. Pekka Rinne van Nashville werd na twee vroege tegengoals vervangen in het net. Zaterdag spelen de Jets de eerste wedstrijd in de volgende ronde tegen Vegas.

Daarmee is de tweede...

ronde van de play-offs in de NHL afgerond. Analist John Shannon van Sportsnet merkt op dat er in de NHL een boel kan gebeuren in twee jaar tijd.

De NHL...

wijst nog even op een bijzondere prestatie van Mark Scheifele van de Jets.

En dit is het schema...

voor de volgende ronde, met enkele kleine aanpassingen.