Roger Chappot overleden
— © Twitter

8 april 202007:16

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Zwitserse legende overleden

Een verse Morning Skate zet al het nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje. Met onder meer een Zwitserse ijshockeylegende die is overleden aan het coronavirus.

Den Haag maakte...

gisteravond bekend dat de 18-jarige Jay de Ruiter na twee jaar terugkeert vanuit Noord-Amerika en een overeenkomst voor de komende twee jaar heeft ondertekend. Hij gaat daarnaast rechten studeren.

Lees hier meer over de komst van De Ruiter naar Den Haag >>>

De DEL en de DEL2

in Duitsland houden vast aan de invoering van promotie/degradatie komend seizoen. De bazen van zowel de DEL als de DEL2 stellen dat tegenover Eishockeynews in reactie op opmerkingen vanuit Schwenningen. De general manager van de Wild Wings, Christoph Sandner, stelde voor om de regeling met een jaar uit te stellen zodat clubs in deze moeilijke tijden niet gedwongen hoeven te worden te veel te investeren om degradatie te voorkomen. Gezien de stadion-eisen in de DEL komen volgens de huidige regels overigens alleen Frankfurt Löwen, Bietigheim Steelers, Dresner Eislöwen en Kassel Huskies in aanmerking voor een licentie. Zowel Gernot Tripcke van de DEL als René Rudorisch van de DEL2 stellen echter dat er simpelweg een ondertekende overeenkomst ligt.

Moskitos Essen...

raakt weer een belangrijke steunpilaar kwijt. De 28-jarige allrounder Veit Holzmann, een voormalige Duitse jeugdinternational, be√ęindigd zijn loopbaan. Holzmann speelde ruim vierhonderd wedstrijden in de Oberliga en was daarnaast ook nog actief op het tweede niveau in Duitsland en kwam enkele malen uit voor M√ľnchen in de DEL. Afgelopen seizoen, zijn tweede in Essen, had hij 11 goals en 15 assists in 44 wedstrijden. In totaal scoorde hij meer dan honderd doelpunten in de Oberliga.

De voormalige Zwiterse...

international Roger Chappot is op 79-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus. Hij overleed dinsdagmorgen na een ziektebed van enkele weken. Chappot lag tussen 20 en 24 maart in het ziekenhuis, maar werd daarna naar huis gestuurd. Op 1 april verslechterde zijn toestand echter weer, waarna hij op intensive care aan een beademingsapparaat moest worden gelegd. Chappot was een ster in het Zwitserse ijshockey van de jaren zestig bij Villars en Geneve Servette en speelde meer dan honderd interlands voor zijn land. Tijdens zijn internationale loopbaan speelde hij wedstrijden tegen zijn broer Maurice, die voor Frankrijk uitkwam.

Een derde speler van de...

Colorado Avalanche is positief getest op covid-19. De speler gaat voorlopig volledig in quarantaine en de club meldt nadrukkelijk dat hij geen contact heeft gehad met andere speler en begeleiders van de Avalanche. Een naam is niet bekendgemaakt. Daarmee zijn van de Avalanche en de Ottawa Senators samen nu in totaal acht spelers positief getest voor het coronavirus.

Meer medisch nieuws...

komt van de Edmonton Oilers, waar de prospect Colby Cave in een kunstmatig coma moest worden gebracht na een subarachno√Įdale bloeding in zijn hersenen. De speler vecht nu voor zijn leven in een ziekenhuis in Toronto waar hij is geopereerd. Cave debuteerde enkele jaren geleden in de NHL voor Boston en kwam dit jaar elf keer uit voor de Edmonton Oilers. Hij spendeerde het grootste deel van het seizoen echter bij Bakersfield Condors, het AHL-team van de Oilers.

Er doen verchillende...

scenario's de ronde over manieren waarop de NHL potentieel het seizoen zou kunnen afspelen de komende maanden. In de vorige editie van de Morning Skate werd het scenario van wedstrijden zonder publiek in North Dakota nog besproken. NHL-baas Gary Bettman vertelde in een radio-interview dat er ook gewoon een goede kans is dat er helemaal niet gespeeld kan worden en dat het seizoen in de NHL eindigt zonder Stanley Cup-winnaar. Verder worden alle opties open gehouden, inclusief inderdaad wedstrijden zonder publiek in dunbevolkte delen van het land.

Lees hier de tekst van het hele interview >>>

Intussen houden NHL-spelers zich...

bezig tijdens de gedwongen quarantaine. Alex Ovechkin gebruikte de extra vrije tijd om zijn baardje af te scheren.

Vladimir Tarasenko...

van de St. Louis Blues oefent op een mogelijke verandering van positie als het seizoen wordt hervat. Hij test zijn vaardigheden als goalie.