Flyers nason skate 1112

25 mei 201219:41

Door [email protected]

Nason verlengt bij Flyers

Michael Nason zal ook komend seizoen uitkomen voor Friesland Flyers. De 30-jarige Canadees is daarmee de eerste import die is aangekondigd door de ploeg uit Heerenveen.

Nason begint alweer aan zijn zesde seizoen bij de Flyers. In 195 reguliere wedstrijden voor de ploeg tekende hij tot nu toe in totaal voor 116 goals en 174 assists. Daar voegde hij in 16 playoffwedstrijden nog 11 goals en acht assists toe.

Afgelopen seizoen was Nason de meest productieve speler bij Flyers in zowel goals (34) als punten (34). Alleen Jason Visser had evenveel assists (34) als hij. Nason werd afgelopen jaar ook voor het eerst opgeroepen voor het Allstar Team.

De aanvaller is afkomstig uit Pickering in Ontario. Voor zijn komst naar Heerenveen in 2007 speelde hij vier jaar in de Canadese universiteitscompetitie, terwijl hij als prof-speler een aantal wedstrijden in de Central Hockey League speelde. In 2005-06 was hij topscorer bij het tweede team van Eisbären Berlin, op het derde niveau van Duitsland.

Daarmee begint de ploeg van coach Chris Eimers steeds meer vorm te krijgen. Nason is de zesde aanvaller die bekend is gemaakt. Eerder tekenden Bert van den Braak, Sander Dijkstra en en Brent Janssen al bij. Kevin Bruijsten en Tony Demelinne maakten de overstap van respectievelijk Eindhoven en Den Haag. Op verdediging kwam ook Jurryt Smid over uit de Hofstad, terwijl Jeroen van Olphen voor een jaar bijtekende. Voor de goalie-positie staan Martijn Oosterwijk en Sjoerd Idzenga al ingetekend.