2 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Natte terug naar Den Haag

Jan Jaap Natte keert na een seizoen in Amsterdam terug naar Den Haag. De aanvaller heeft een overeenstemming bereikt met de formatie uit de Residentie. De Haagse eredivisionist wordt onder voorbehoud ook versterkt met de van Zoetermeer afkomstige Tony Demelinne.

Dat heeft Den Haag Wolves bekendgemaakt. De ploeg is in een hoog tempo bezig het team voor het komende seizoen samen te stellen. Eerder deze week werden al de nieuwkomers Matt Moore, Martijn Maghielse, Brian Dillon, Chase Gallagher en Matt Armstrong al aangetrokken. Ook met een deel van de selectie van vorig seizoen werd al overeenstemming bereikt.

Voor Natte wordt het zijn tweede seizoen in het shirt van Den Haag. Hij speelde in de jaargang 2004-05 al voor Wolves. In 24 wedstrijden kwam hij toen tot tien goals en twintig assists, waarmee hij na Tristan Senior op de tweede plaats van de topscorerslijst eindigde bij de Hagenezen. Het afgelopen seizoen speelde hij voor Amsterdam, waar hij tot 23 goals en 18 assists kwam.

De geboren Rotterdammer debuteerde in het seizoen 1996/97 op het hoogste niveau bij Utrecht. Hij speelde daarna in verschillende seizoenen voor Dordrecht, Amsterdam, Tilburg en Den Haag. Natte wordt vooral geroemd om zijn prima schaatstechniek en neusje voor doelpunten. Bij de WKĂ‚s van 2003 en 2004 zat hij bij de selectie van Oranje.

Met Natte vertrekt een tweede Nederlandse speler bij Amsterdam. Eerder al maakte Simon de Wit bekend over te stappen naar Tilburg Trappers. De Amsterdammers trokken wel Eric Hoogvliets van Nijmegen aan, terwijl Leo van den Thillart bekendmaakte er nog een seizoen aan vast te plakken op het hoogste niveau.

Met Tony Demelinne keert een oude bekende terug op het Haagse nest. De 18-jarige aanvaller van Jong Oranje kreeg het grootste deel van zijn jeugdopleiding in Den Haag, voor wie hij in het seizoen 2003/04 uitkwam in de Eerste Divisie. Daarna speelde hij een jaar in Amsterdam, terwijl hij vorig seizoen actief was in de Eerste Divisie bij Zoetermeer. Met 34 goals en achttien assists in slechts 23 wedstrijden toonde hij zich daar bijzonder productief.

De overgang van Demelinne naar Den Haag is echter nog onder voorbehoud. De talentvolle aanvaller probeert nog in Noord-Amerika aan de slag te komen. Daartoe vertrekt hij later deze zomer naar Florida, waar hij deelneemt aan een try-out om een plek te krijgen bij een goede jeugdploeg. Als hij daar in de selectie wordt opgenomen, vervalt zijn overeenkomst met Den Haag.