Stock - sticks en schaatsen
— © Marco Spelten/IJshockey.com

28 juli 202007:17

Door Joep Meijsen

NHL: drie wedstrijden vandaag

De herstart van de NHL komt steeds dichterbij. Vanavond worden al de eerste drie oefenwedstrijden gespeeld.

Het gaat om twee wedstrijden in Toronto en Ă©Ă©n in Edmonton. Het begint Nederlandse tijd om 22.00 uur met de ontmoeting tussen de Pittsburgh Penguins en de Philadelphia Flyers. Om 2.00 uur onze tijd volgt dan het Canadese onderonsje tussen Toronto en Montreal en weer 2,5 uur later staan de Oilers en de Flames tegenover elkaar.

De teams bereiden zich voor op de herstart van de NHL, die in twee fases wordt gespeeld. De acht teams die al geplaatst zijn spelen een onderlinge plaatsingsronde, terwijl de zestien andere teams in acht best-of-five-series spelen om de laatste acht plaatsen in de eerste ronde van de play-offs.

Het seizoen wordt volledig gespeeld in twee bubbles, eentje in Toronto en een in Edmonton, waar spelers en begeleiders volkomen zijn afgesloten van de buitenwereld om de kans op besmetting met corona zo veel mogelijk te beperken. De wedstrijden worden zonder publiek gespeeld.

Er was gisteren op dat vlak goed nieuws, van de bijna 4300 tests die tussen 18 en 25 juli zijn uitgevoerd op NHL-spelers is er geen enkele positief geweest. Alle teams en vrijwel alle spelers zijn inmiddels in de bubbles gearriveerd. Dat geldt ook voor de Washington Capitals met Daniel Sprong in de selectie.

Woensdag volgen er maar liefst zes oefenwedstrijden:

18.00 uur: Tampa Bay - Florida
20.30 uur: Colorado - Minnesota
22.00 uur: Carolina - Washington
00.30 uur: St. Louis - Chicago
02.00 uur: New York Islanders - New York Rangers
04.30 uur: Vancouver - Winnipeg

En donderdag nog drie

22.00 uur: Nashville - Dallas
01.00 uur: Boston - Columbus
04.00 uur: Las Vegas - Arizona

Tags

NHL