16 december 200400:00

Door [email protected]

NHL-ers stellen teleur

Chicago Blackhawks forward Tyler Arnason is door een foto en een barrekening ontslagen bij het Zweedse Brynas. En hij is niet de enige NHL-er die zijn Europese club voortijdig verlaat. Een overzicht van spelers die de laatste weken hun spullen hebben gepakt.

Arnason bracht niet wat de fans in Brynas hadden gehoopt. Na vier doelpuntloze wedstrijden werd al flink gemord. Maar de maat was vol toen tijdschrift Expressen een foto publiceerde van een feestende Arnason op de avond voor een wedstrijd. De foto werd vergezeld door een kopie van zijn barrekening.

Ook zou de forward niet in conditie zijn. Arnason's antwoord daarop in The Hockey News was eenvoudig: 'die mensen kunnen hun mening in hun reet steken.' Bij de Chicago Blackhawks heeft Arnason al vaker ruzie gehad met coach Brian Sutter. Ook zou hij in Columbus betrokken zijn geweest bij een vechtpartij in een stripclub. Arnason zou samen met Theo Fleury en Phil Housley met uitsmijters hebben geknokt.

Ook Atlanta Thrasher Marc Savard moet zijn Zwitserse club verlaten vanwege zijn slechte conditie. SC Bern wil de Canadees niet langer in de gelederen hebben.

Brian McCabe (Toronto Maple Leafs) is weg bij regerend Zweeds landskampioen HV71 Jonkoping. De verdediger stelde in zijn tien wedstrijden zwaar teleur. Negen van de wedstrijden werden verloren en McCabe kwam op een plusminus van -12 uit. De eerste wedstrijd zonder McCabe werd met 3-0 gewonnen.

Goalie Brian Boucher mocht van HV71 Jonkoping ook naar huis. In vier wedstrijden kreeg hij gemiddeld 3,32 om de oren. Boucher bracht niet wat de Zweden hadden verwacht van een NHL-goalie.

De broers Chris en Peter Ferraro (beiden Phoenix Coyotes) zijn weg bij het Zweedse Sodertalje. Er is onduidelijkheid over de exacte redenen, want de club is in het persbericht over hun vertrek erg te spreken over de mentaliteit van de Ferraro's.

Dallas Stars goalie Marty Turco verlaat wegens familie-omstandigheden het Zweedse Djurgarden. Philadelphia's Kim Johnsson dient zijn contract bij het Zwitserse Ambri-Piotta niet uit. De Zweed heeft een verbintenis tot de kerst, maar is nu naar Zweden vertrokken.