11 augustus 200500:00

Door [email protected]

NHL Slapshots 11/08

Martin Havlat blijft in Ottawa, Roman Turek stopt met ijshockey en Eric Lindros kon binnenkort wel eens een shirt van de Maple Leafs aantrekken. Dat en meer in de NHL Slapshots van vandaag op ijshockey.com.

De Ottawa Senators hebben woensdag Martin Havlat voor een extra jaar vastgelegd. De Tsjechische winger speelde al vier seizoenen in Ottawa en zette 96 goals en 123 assists op zijn naam. Hij kwam in 2004 uit voor het Tsjechisch nationaal team tijdens het WK in Oostenrijk. Hij gaat komend jaar 2,6 miljoen dollar verdienen. Ook center Mike Fisher keert terug bij de Sens. Hij tekende voor drie jaar bij.

Eric Lindros zou volgens de geruchtenstroom momenteel een medisch onderzoek bij de Toronto Maple Leafs ondergaan. Als hij wordt goedgekeurd en gezond blijft kan de grote forward een belangrijke toevoeging zijn aan de aanval van de Leafs. In 11 NHL-seizoenen scoorde Lindors 356 goals en 461 assists in 678 wedstrijden. Hij liep maar liefst acht hersenschuddingen op tijdens zijn carriere en wordt als extreem blessuregevoelig beschouwd.

De Boston Bruins zouden powerforward Joe Thornton dolgraag langere tijd aan hun team binden. De club verhoogde gisteren hun bod van 25 miljoen dollar voor vijf jaar naar 32,5 miljoen voor eenzelfde periode. De beide kampen hebben tot maandag de tijd om een meerjarige deal te sluiten. Anders blijft het voorlopig waarschijnlijk bij een contract voor Ă©Ă©n jaar.

De Bruins hadden aan de onderhandelingstafel meer succes met Sergei Samsonov en PJ Axelsson. De Rus en de Zweed tekenden beiden voor een jaar bij.

De Columbus Blue Jackets en Pittsburgh Penguins blijven goede zaken doen op de transfermarkt. Nadat de Blue Jackets de verdediging een aanzienlijke boost hadden gegeven, werd eerder deze week sterfoward Rick Nash voor vijf jaar vastgelegd. Gisteren voegde het team forward Jan Hrdina aan de selectie toe.

De Penguins voegden een ervaren goalie aan de selectie toe door Jocelyn Thibault te ruilen voor een draftpick in 2006. Thibault was overbodig geworden bij de Blackhawks nadat deze Nikolai Khabibulin aantrokken. Thibault zal met jong talent Marc-André Fleury moeten strijden om de basisplaats op doel. Thibault was tweede keuze voor de Pens; goalie Sean Burke wees woensdag hun aanbod af en tekende in Tampa Bay.

Een andere goalie hangt zijn vanghandschoen aan de wilgen. Roman Turek houdt het voor gezien in de NHL. Hij maakte enkele goede seizoenen door in de NHL en won in 1999 een Stanley Cup bij Dallas Stars. Maar hij had daarna een paar mindere seizoen, waardoor hij op een zijspoor belande. Bij de Calgary Flames moest hij zijn starting positie opgeven. Hij gaat nu na acht jaar NHL weer in Tsjechië spelen.