17 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

NHL Slapshots 17/08

Het lijkt er nog steeds op alsof de managers in de NHL een flinke dosis peppillen hebben geslikt. De transactief volgen elkaar in hoog tempo op. In deze editie van de NHL Slapshots onder meer aandacht voor Alexander Mogilny, Curtis Joseph, de Pittsburgh Penguins en Vincent Lecavalier.

Aanvaller Anson Carter tekent naar alle waarschijnlijkheid een contract bij de Vancouver Canucks. De 31-jarige forward heeft 158 doelpunten en 180 assists in acht seizoenen in de NHL. In zijn laatste seizoen kwam Carter uit voor drie verschillende clubs. Voor de New York Rangers, de Washington Capitals en de LA Kings kwam hij tot 15 goals en 13 assists in 77 wedstrijden. Carter tekent in Vancouver een overeenkomst voor Ă©Ă©n jaar ter waarde van 1 miljoen dollar.

Alexander Mogilny keert terug bij de New Jersey Devils. De winger tekende een contract voor twee jaar ter waarde van zeven miljoen dollar. Mogilny won in het seizoen 1999-2000 een Stanley Cup met de Devils. De afgelopen seizoenen kwam de geboren Rus uit voor de Toronto Maple Leafs. Door blessures miste hij de helft van het laatste NHL-seizoen. In zijn loopbaan heeft hij meer dan duizend punten in 956 wedstrijden in de NHL.

De Pittsburgh Penguins hebben zich de afgelopen weken ontwikkeld tot een van de voornaamste favorieten voor de Stanley Cup. Na het draften van Sidney Crosby en het aantrekken van Ziggy Palffy, Sergei Gonchar, Mark Recchi en Jocelyn Thibault heeft de ploeg zich nu versterkt met de Amerikaanse sterspeler John LeClair. Deze werd eerder deze maand uitgekocht door de Philadelphia Flyers. De 36-jarige LeClair stond de afgelopen negen seizoenen onafgebroken in de top van de topscorerslijst van de NHL. In 873 wedstrijden in de liga tekende hij voor 761 punten.

Vincent Lecavalier heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij de Tampa Bay Lightning. Volgens de Canadese media gaat het om een overeenkomst voor vier jaar ter waarde van 6,8 miljoen dollar per seizoen. Lecavalier was een belangrijke schakel bij de winst van de Stanley Cup door de Lightning in 2003-04. Hij tekende in 81 wedstrijden voor 32 goals en 34 assists. Lecavalier was de nummer 1 draft pick van Tampa Bay in 1998.

Curtis Joseph heeft waarschijnlijk een nieuwe club. De voormalige doelman van de Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs en Detroit Red Wings is dichtbij een overeenkomst met de Phoenix Coyotes van Wayne Gretzky. De 38-jarige doelman speelt al vijftien jaar in de NHL en zit boordevol revanchegevoelens. Hij kreeg de afgelopen jaren min of meer de schuld van de matige prestaties van de Red Wings in de play-offs en werd daar geconfronteerd met een comeback van Dominik Hasek. De afgelopen jaren had hij ook veel last van blessures.