1 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

Nieuw bestuur Heerenveen

Voorzitter Gerd Lindemann is opgestapt bij Heerenveen Flyers. Zijn opvolger is technisch directeur Johan Zijlstra van hoofdsponsor Vadeko. De nieuwe voorzitter toont zich direct ambitieus. 'Wij willen een kampioensteam op het ijs zetten.'

elden de regionale media in Friesland. In de Nederlandse ijshockeywereld ging al geruime tijd het verhaal dat hoofdsponsor Vadeko een coupe voorbereidde tegen het bestuur van de Flyers. Met het terugtreden van Lindemann lijkt dit nu daadwerkelijk gebeurd te zijn. Lindemann ontkent dit echter. 'De toekomst van Flyers ligt ons aan het het hart. Mijn enige zorg is altijd de continuĂŻteit van flyers geweest. Ik denk dat die nu in ieder geval voor de komende jaren gewaarborgd is', laat hij door de lokale krant optekenen.

Johan Zijlstra heeft als voorzitter grootse plannen met de Friese formatie, die nog altijd jaagt op de eerste landstitel sinds het Feenstra Flyers-tijdperk. 'In eerste instantie gaan we starten met dezelfde begroting als waar we vorig seizoen mee begonnen zijn. Dat is 350.000 euro. Maar we hopen uiteindelijk op een hogere, sluitende begroting uit te komen', zegt hij. Het nieuwe bestuur van de Flyers gaat in totaal uit zes leden bestaan.

Het bestuur hoopt met aansprekende prestaties in het begin van het seizoen meer publiek naar Thialf te trekken en meer subsponsoren aan te trekken, waardoor een hoger budget gerealiseerd kan worden. De rol van Gerd Lindemann is nog niet helemaal uitgespeeld in het ijshockey in Heerenveen. Hij verzorgt de overdracht aan de nieuwe bestuursleden en zal tevens de contractbesprekingen voor het nieuwe seizoen voeren.

'We willen met de kern van de Nederlandse spelers verder. Daarnaast proberen we Tyler Palmiscno en Matt Korthuis weer terug te krijgen. We zullen starten met een selectie van zestien man, om lopende het seizoen nog twee buitenlandse spelers aan te trekken. Afhankelijk van op welke positie trainer Brian de Bruijn denkt versterking nodig te hebben', stelt Lindemann. Vooralsnog heeft Heerenveen alleen een overeenkomst met verdediger Don Nichols gemeld.