2 december 200500:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe Canadees Eaters

Eaters heeft zich op de valreep nog versterkt met een nieuwe aanvaller. Het gaat om de 27-jarige Canadees Ron Grimard, die in het verleden onder meer voor de Universiteit van Calgary en de Kelowna Rockets uitkwam.

De komst van Grimard is geen verrassing. De naam wordt al enkele wedstrijden op het wedstrijdformulier van Geleen vermeld. De afgelopen twee seizoenen speelde de aanvaller in verschillende senior-leagues in Canada. Zijn komst naar Geleen betekent een comeback in competitief ijshockey.

De Canadees maakt zijn debuut vanavond in de wedstrijd tegen Nijmegen Emperors en tekende een contract voor de rest van dit seizoen. De 1,83 meter grote en 84 kilo wegende aanvaller is afkomstig uit Kelowna in British Columbia. Hij speelde drie seizoenen in de sterke jeugdliga WHL, waar hij in 223 wedstrijden tot 113 punten kwam met 174 strafminuten.

Uit deze liga worden veel NHL-spelers gedraft, maar Ron Grimard kwam daarvoor niet in aanmerking. Hij ging studeren aan de universiteit van Calgary, waar hij ook ijshockey speelde. In 107 wedstrijden toonde hij zich een zeer productieve speler met 148 punten. Na het afronden van zijn studie besteedde hij zijn tijd aan vervolgstudies, terwijl hij in een lokale senior-league zijn conditie op peil hield.

'Het niveau in deze leagues ligt doorgaans hoger dan het spelpeil in West-Europa. Bovendien: Ronnie is pas 27 en heeft nog heel wat jaartjes te gaan als ijshockeyspeler. Ik heb niet lang geaarzeld toen ik hoorde dat hij vrij was. Vrijdag is hij hopelijk fit genoeg om te spelen', aldus Tenbult in het persbericht over de nieuwe speler.