25 mei 200500:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe Canadees Eaters

Eaters Geleen heeft de 21-jarige Canadees Rob Sich vastgelegd. Sich speelde enkele jaren samen met Eater Jamie Schaafsma en was afgelopen jaar topscorer in zijn Canadese jeugdliga. Geleen heeft ook overeenstemming bereikt met clubtopscorer Chad Euverman.

Dat heeft Eaters bekendgemaakt. Rob Sich is afkomstig van de Tecumseh Chiefs, die uitkomen in de Western Junior B Hockey League, een lagere jeugdliga in Canada. Sich speelde in totaal vijf jaar in de liga, waardoor hij vorig jaar tot de oudere spelers in de liga behoorde. Zijn productie was indrukwekkend. In 45 wedstrijden kwam hij tot 42 goals, 31 assists en bracht ook nog 115 minuten door op de strafbank.


Rob Sich (foto: Tecumseh Chiefs)

Na afloop van het seizoen speelde hij ook nog kortstondig voor de Motor City Mechanics, een team uit de United Hockey League. In twee wedstrijden pikte hij hier twee punten op. De Mechanics spelen in Detroit.

Sich is op 28 februari 1984 geboren in LaSalle in Ontario. Hij wordt door Eaters bedeeld met een lengte van 1,85 meter en 84 kilo. De rechter vleugelaanvaller is de eerste buitenlandse nieuwkomer bij de Eaters. Eerder al verlengden Jamie Schaafsma en Kyle Schutte hun contract, maar deze in Canada geboren spelers beschikken over een Nederlands paspoort.

Dat doet ook Chad Euverman. De nieuwbakken international kwam vorig seizoen bij Geleen tot 21 goals en 29 assists, waarmee hij de clubtopscorer werd. Landelijk gezien eindigde hij op de elfde plaats op de topscorerslijst. Euverman gaat zijn vijfde seizoen in Nederland in. Hij debuteerde ooit samen met zijn broer Mike bij Heerenveen.


Chad Euverman scoort voor Geleen

Dat was in het seizoen 1999-2000. Twee seizoenen later dook hij in Geleen op, waar hij de afgelopen twee jaar speelde. Zijn vijftig punten vorig seizoen betekenen een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn vorige record, dat stond op 38 putnen in 35 wedstrijden.

Euverman debuteerde voor Oranje in een officieel kampioenschap tijdens het afgelopen WK in Eindhoven. In vijf wedstrijden kwam hij tot Ă©Ă©n goal, maar met zijn felle spel maakte hij veel indruk op het Nederlandse publiek.