Eaters logo 465x310

10 juli 200900:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe forward voor Geleen

Geleen Eaters heeft een nieuwe import aangetrokken. Het gaat om de 27-jarige Amerikaan Mike McRae, die vorig jaar bij twee clubs op lager profniveau in de Verenigde Staten speelde.

Net als de vorige maand al gepresenteerde Jason Dolgy kwam McRae uit in de AAHA-liga. In het afgelopen jaar kwam hij in die competitie uit voor Detroit Dragons en Evansville Icemen. Daarin toonde hij zich wel bijzonder productief. Voor Evansville was hij in 23 ontmoetingen goed voor zestien goals en 29 assists. Dat zijn bijna twee punten per wedstrijd.

Afgelopen jaar kwam hij ook in drie wedstrijden uit voor een team in de iets hoger aangeslagen IHL. De AAHL is een lagere professionele liga in het midwesten van de Verenigde Staten, waarin veel oud-college spelers uitkomen. Spelers die in de wat betere minor leagues niet aan de bak komen, kunnen proberen zich bij teams uit de AAHL in de kijker te spelen.

McRae is op 6 december 1981 geboren in Berkley in de Amerikaanse staat Michigan. Hij zou honderd kilo wegen en 1,85 meter lang zijn. McRae heeft enige bekendheid met de Nederlandse competitie via zijn vriend Mark Allen, die in het verleden in Groningen speelde. Ook delen hij en Eaters-verdediger Mike Walling enkele vrienden. Over de verdere achtergronden van de aanvaller is weinig bekend. Zijn coach bij Detroit noemde hem voor het afgelopen seizoen ‘een ongepolijst talent met goede handen en puck-moving skills'.

Over de vooropleiding van McRae als speler is weinig bekend.