5 september 200400:00

Door [email protected]

Nieuwe Ned-Can bij Eaters

Eaters Geleen kreeg afgelopen week toestemming van de overige Eredivisie clubs om onbeperkt imports op te stellen. De Limburgers laten er geen gras over groeien en presenteerden zondag tijdens de jaarlijkse braderie meteen hun zesde nieuwe Nederlands-Canadees. Powerplay specialist Dean Byvelds zal de aanval van Geleen komen versterken.

Byvelds is de zesde nieuwe Nederlands-Canadees bij Eaters. De bijna 21-jarige linkerwinger is de tiende forward in de opstellling van Geleen. De 183cm lange, 85kg wegende Byvelds speelde de afgelopen twee seizoenen voor de Wellington Dukes in de Ontario Provincial Junior A Hockey League. De OPJHL is een opleidingsliga voor de OHL, NCAA en CIAU competities.

Byvelds speelde eerder al ruim twee seizoenen in de OHL, maar moest door een polsblessure een stapje terug doen. In twee seizoenen OPJHL produceerde hij aardig wat punten. In 101 wedstrijden kwam hij tot 53 doelpunten en 61 assists. In totaal zat hij maar 25 minuten in de strafbank.

De jonge winger is een sterk op de powerplay. "In mijn eerste seizoen bij de Dukes scoorde ik zes van mijn 22 doelpunten in een overtalsituatie. Afgelopen seizoen waren acht van mijn 25 doelpunten powerplaytreffers. In de play-offs scoorde ik zes doelpunten: allemaal powerplay goals", zegt Byvelds in het persbericht van Eaters Geleen.

Het team van Geleen zag afgelopen zomer een reeks spelers vertrekken. Twee Belgische spelers keerden terug naar hun thuisland, drie Nijmegenaren vertrokken naar het nieuwe team in de Keizerstad en Ryan van Diemen vertrok naar Tilburg. Eaters werd door deze aderlating gedwongen snel op zoek te gaan naar nieuwe spelers en besloot te investeren in een groep Nederlands-Canadezen.

Met de komst van de nieuwe, jonge spelers begint het Limburgse team enige vorm te krijgen. Met vier verdedigers en tien aanvallers kan coach Andy Tenbult al een paar lijnen op het ijs zetten. Eerder kondigde Geleen aan nog op zoek te zijn naar twee imports. Er wordt ook nog gesproken met de naar Duitsland vertrokken Scott Farrell over een mogelijke terugkeer bij de club.