Devils gentges coach2

13 november 201921:15

Door Joep Meijsen

Nijmegen Devils haalt Frank Gentges terug

Select 4-U Nijmegen Devils heeft de opvolger van Alexander Jacobs als hoofdcoach bekendgemaakt. Het gaat om de Duitser Frank Gentges, die in het verleden al in Nijmegen werkte en de afgelopen jaren bij Moskitos Essen in de Oberliga Nord in de bank stond.

Nijmegen heeft vanavond de spelersgroep ingelicht over de komst van de nieuwe coach. Essen bracht eerder vandaag al naar buiten dat Gentges zijn contract met de club had opgezegd. Daarbij maakte hij gebruik van een clausule die hem vertrek naar een club buiten de Oberliga toestond. Gentges was 5,5 jaar hoofdcoach van Essen.

Gentges stond de laatste weken als gevolg van een ongeluk tijdens het leiden van een training al niet meer in de bank bij de Moskitos. Zijn plaats werd sindsdien tijdelijk ingevuld door de voormalige Nederlandse bondscoach Larry Suarez. De 54-jarige Gentges stond in het seizoen 2008-09 al in de bank bij Nijmegen. Met de club won hij toen de nationale beker. Ook als speler was Gentges in het verleden kortstondig actief in Nederland.

Absolute professional

Nijmegen nam eind vorige maand afscheid van Alexander Jacobs en was sindsdien op zoek naar een opvolger. Het bestuur van Nijmegen is blij dat het Gentges heeft kunnen vastleggen. 'Frank Gentges is een absolute professional met een enorme ervaring en een uitgebreid netwerk, rekening houdende met de beschikbare middelen heeft hij altijd het optimale succes uit een groep weten te halen. Daarnaast is hij is een expert in de ontwikkeling van jonge spelers', zo klinkt het.

E00 Dda08 5 B92 4 A88 9 Ddb Cc4219 A8394 D

Uitdagingen

Volgens de Nijmeegse clubbestuurders is de situatie in de club uitgebreid besproken met de nieuwe coach. 'We zijn ons bewust dat er een en ander zal moeten veranderen, dit hebben we openlijk met Frank Gentges besproken en het is prettig dat het bestuur en de nieuwe coach dezelfde indruk hebben van de huidige situatie en de mogelijkheden.'

Gesprekken met andere club

Gentges zelf meldt dat hij al eerder het besluit had genomen te vertrekken bij Essen en al in vergevorderde gesprekken was met een andere club toen hij door Nijmegen werd benaderd. 'Ik heb een ontmoeting gehad met een delegatie van de Devils waarin we constructief gesproken hebben over doelen en hoe te bereiken. Voor de rest van dit seizoen zal ik zelf eerst een nauwkeuriger beeld op moeten bouwen voor wat betreft de structuur van team en organisatie, daarnaast van de individuele spelers.

Gentges heeft de situatie in de club eerst bestudeerd. 'Afgelopen weken heb ik 2 uitwedstrijden van de Devils bezocht en heb mijn indrukken met het bestuur gedeeld, er is behoorlijk wat werk aan de winkel. Ik weet dat het de rest van dit seizoen moeilijk zal worden, maar samen moeten we de klus klaren om de basis voor de komende jaren neer te leggen.'

Revalidatie

De revalidatie van Gentges is nog niet helemaal afgerond, waardoor volgens Devils sommige taken nog door andere mensen worden waargenomen. De nieuwe coach tekende en contract dat hem tot en met het einde van het volgende seizoen aan Nijmegen bindt. Daarin is ook een optie tot verlenging opgenomen.