2005 0272

5 oktober 201922:38

Door Joep Meijsen

Nijmegen in overtime langs Zoetermeer

Select 4-U Nijmegen Devils heeft zaterdagavond in overtime gewonnen in Zoetermeer. De winnende goal in de extra speeltijd werd gescoord door Jurryt Smid.

Voor Zoetermeer betekent het halen van de overtime het eerste punt in de competitie rond de Beker van Nederland. Voor Nijmegen het eerste puntverlies in het nog prille seizoen. Vorige week werden de ontmoetingen met Geleen en Tilburg gewonnen, terwijl op vrijdagavond was afgerekend met Neuwied in de nieuwe Inter Region Cup.

Zoetermeer, onder leiding van oud-Nijmegen-coach Alex Andjelic, kwam na 8,5 minuut spelen op voorsprong vai Marko van Leeuwen. Het duurde tot de slotminuut van de tweede periode voordat Nijmegen de gelijkmaker wist te scoren. Oliver Pataky scoorde zijn vierde goal van het seizoen, terwijl Branden Eden weer een assist toevoegde aan zijn totaal in het nieuwe seizoen.

Devils kwam met nog iets meer dan twaalf minuten te spelen voor het eerst op voorsprong in het duel, Levi Houkes was succesvolg na weer een assist van Eden. In drie bekerwedstrijden zit de Canadees inmiddels op twee goals en zes assists. Deze treffer viel op de powerplay. Het antwoord van Zoetermeer liet echter niet lang op zich wachten. Captain Thomas Borgman zorgde nog geen twee minuten na de treffer van Houkes voor de 2-2. Voor Borgman was het zijn tweede goal in de bekercompetitie.

Aangezien in het restant van het duel niet meer werd gescoord, ondanks kansen op de powerplay voor beide teams, moest overtime de beslissing brengen. Panters kreeg eerst de kans na een straf tegen Raymond van der Schuit vroeg in de extra tijd, maar Nijmegen overleefde deze situatie met een man minder en wist uiteindelijk via Smid het bonuspunt binnen te slepen. Levi Houkes had een assist en eindigde daarmee de wedstrijd met twee punten.

Zoetermeer gaat zondag op bezoek bij Geleen. Voor Nijmegen zit het speelweekeinde erop. De ploeg van Alexander Jacobs ontvangt komende vrijdag in eigen stadion het Beneliga-team van Tilburg.

Archieffoto: IJshockeyfoto.nl