20 september 200500:00

Door Joep Meijsen

NL - Litouwen opent WK

Het Nederlands team opent komende april het WK Division I in Estland tegen Litouwen. Het betreft de openingswedstrijd van het toernooi op 23 april om 13.00 uur.

Dat blijkt uit het door de internationale ijshockeyfederatie uitgegeven speelschema voor dit kampioenschap. Nederland won afgelopen jaar tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in Polen van Litouwen, maar bleef tijdens het WK in eigen land steken op een gelijkspel.

Voor Oranje wacht een dag later de wedstrijd tegen Kroatië, een ploeg waar Nederland ook tijdens het kwalificatietoernooi in Nowy Targ wist te winnen. De wedstrijd tegen Kroatië begint om 16.30 uur. De derde tegenstander tijdens dat Olympisch Kwalificatietoernooi, groepswinnaar Polen, is de tegenstander van Oranje na de rustdag. Op 26 april 2005 om 16.30 uur wordt de ontmoeting met Polen afgewerkt.

Na weer een rustdag staat de wedstrijd tegen Oostenrijk op het programma. Oostenrijk degradeerde afgelopen jaar uit de hoogste divisie van het mondiale ijshockey. Ook deze wedstrijd begint om 16.30 uur. Op de slotdag van het toernooi, zaterdag 29 april, mag Oranje de slotwedstrijd om 20.00 uur spelen tegen Estland. Tegen deze ploeg behaalde Oranje in Eindhoven een zwaarbevochten 3-3 gelijkspel.