Leipzig in actie in Tilburg
Leipzig in actie in Tilburg — © Arie Leeuwesteijn

28 juli 202007:42

Door Joep Meijsen

Oberliga: duidelijkheid op 20 augustus

De twee teams die geen licentie hebben gekregen voor deelname aan het komende seizoen in de Oberliga Nord, Hannover Scorpions en Leipzig IceFighters, krijgen op 20 augustus de laatste kans om deze alsnog te verwerven.

Dan komt het zogenoemde Spielgericht van de Duitse ijshockeybond bij elkaar. Op die dag krijgen de twee clubs de kans om hun zaak te bepleiten en worden bewijsstukken in overweging genomen. Kort daarna moet ook duidelijk zijn hoe het speelschema voor de Oberliga Nord eruit komt te zien.

Beide teams werd op economische gronden de licentie geweigerd. Dit betekent meestal dat de onderbouwing van de begroting voor het komende seizoen niet afdoende was. Beide teams gingen in beroep en krijgen de kans deze onderbouwing alsnog op orde te brengen. Alle andere teams in de Oberliga Nord steunen de pogingen van Hannover en Leipzig om alsnog toegang te krijgen tot het komende seizoen.

Afhankelijk van de beslissing van het Spielgericht begint het Oberliga seizoen met tussen de 11 en 13 teams. Ten opzichte van afgelopen seizoen zijn Duisburg en Essen afgedaald naar de regionalliga. Diez-Limburg Rockets, Hammer Eisbären en Herforder IceDragons treden toe tot de competitie. Als Indians en IceFighters definitief worden afgewezen, bestaat de Oberliga Nord komend jaar uit elf team.

Als alles volgens schema verloopt, begint de Oberliga Nord op 16 oktober aan het nieuwe seizoen.