Danny Stempher en Max Hermens vieren een doelpunt van Tilburg Trappers tegen Saale Bulls Halle op 10-01-21
Danny Stempher en Max Hermens vieren een doelpunt van Tilburg Trappers tegen Saale Bulls Halle op 10-01-21

18 februari 202116:59

Door Joep Meijsen

Oberliga Nord-titel maximum voor Trappers

De Duitse ijshockeybond heeft vandaag bevestigd dat alleen ploegen die in aanmerking komen voor promotie naar de DEL2 om het kampioenschap in de Oberliga mogen spelen. Dat betekent dat voor Tilburg Trappers de titel in de Oberliga Nord het maximaal haalbare is.

Daarmee bevestigd de ijshockeybond in Duitsland berichtgeving eerder deze week op een sportsite van regionale media. Afgelopen maandag was er overleg tussen de clubs in de Oberliga en de bond over het einde van het seizoen. De play-offs in de Oberliga Nord worden in best-of-three gespeeld, de voorronde in een knockout op 7 april.

De clubs en de bond kwamen voor de play-offs ook een aanscherping van de coronaprotocollen overeen. De sneltests zijn voor spelers en scheidsrechters voortaan verplicht en betrokkenen wordt opgeroepen tenminste een keer per week op vrijwillige basis een uitgebreidere, zogenoemde PCR-test te ondergaan.

Als ploegen tijdens de play-offs tot 30 uur voor het begin van een serie in quarantaine moeten en niet voldoende spelers kunnen opstellen dan wordt de serie als verloren gezien. Als er tijdens de serie een positieve test (snel of PRC) plaatsvindt, mag het team niet meer spelen tot ze van de autoriteiten en de bond toestemming krijgen. Gemiste wedstrijden worden als verloren beschouwd.