AL TIL HAM 20210209 012

17 februari 202118:07

Door Joep Meijsen

'Trappers uitgesloten van Oberliga-finale'

Tilburg Trappers mag volgens Duitse media dit seizoen de finale om het kampioenschap in de Oberliga niet spelen.

Aanleiding is volgens de website Sportbuzzer, een verzamelwebsite met artikelen uit regionale media, een nieuwe opzet van de play-offs. Daarbij wordt dit jaar niet gekruist tussen SĂĽd en Nord, maar wordt eerst per liga een kampioen bepaald, waarna de twee kampioenen tegen elkaar spelen om de titel in de Oberliga en promotie naar DEL2.

Omdat Tilburg Trappers niet in aanmerking komt voor de finale, zou bij een eventueel kampioenschap in de Oberliga Nord van Trappers, de verliezende finalist naar de finale gaan. Volgens Sportbuzzer is dit de uitkomst van overleg tussen de Duitse bond en clubs uit de Oberliga van afgelopen maandag. De bond zelf heeft dit nog niet bevestigd.

De rol van Tilburg Trappers in de play-offs is een aantal clubs in de Oberliga al langer een doorn in het oog. Teams die de ambitie hebben om te promoveren en door Tilburg uitgeschakeld werden maken geen kans meer. In jaren dat Tilburg Oberliga-kampioen werd, promoveerde de verliezende finalist. De DEL2 heeft geen interesse in de komst van een buitenlandse club, waardoor Tilburg niet in aanmerking komt voor promotie.

Volgens het Duitse blad Eishockey News hebben in totaal negen clubs uit de Oberliga zich gemeld voor mogelijke promotie. Deze is gekoppeld aan een licentie. Vier teams daarvan komen uit in de Oberliga Nord. Het gaat daarbij om de Scorpions en Indians uit Hannover, om Saale Bulls Halle en Herner EV.