31 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

Oefentoernooi in Nijmegen

Vier teams uit de Eerste Divisie spelen op zondag 11 september een oefentoernooi in het Triavium in Nijmegen. Deelnemers zijn Eindhoven, Groningen, Utrecht en Zoetermeer.

Het toernooi begint om 10.00 uur met de wedstrijd tussen Groningen en Eindhoven, terwijl de laatste ontmoeting die tussen Eindhoven en Utrecht is. De wedstrijden hebben een beperkte duur, waardoor er op Ă©Ă©n dag in totaal zes wedstrijden kunnen worden gespeeld.

Het toernooi is interessant omdat het feitelijk een herhaling is van de play-offs in de Eerste Divisie vorig jaar. Zowel Utrecht als Groningen hebben zich de afgelopen zomer fors versterkt. Zoetermeer maakt later meer bekend over de samenstelling van de spelersgroep. Van Eindhoven is vooralsnog alleen bekend dat Perry Muller von Czernicki naar Turnhout in België is vertrokken.

De ijshal in Nijmegen is officieel nog gesloten, maar toeschouwers kunnen via de ingang van de Zamboni naast de achteringang gratis naar binnen. EĂ©n dag eerder, op zaterdag 10 september, is er ook al een toernooi aan de gang. Daar komen de Martini North Stars, Cool Mokum, de Vikings en de ex-Eagles uit Den Bosch tegen elkaar uit. Ook dit toernooi begint om 10.00 uur.