Div off season roundup D

6 juli 201519:44

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 4

Nederland zucht onder een hittegolf, maar wij denken ijskoud aan ijshockey. In deze editie van de Round-up aandacht voor John Versteeg, Kevin Bruijsten, spelersnieuws uit Geleen en Den Haag, alsmede info over de verwikkelingen rond de ijsbanen in Assen, Eindhoven en Leiden. En nog meer natuurlijk.

Geleen Eaters heeft de 28-jarige Don Geerts aan zich gebonden. De Belgische international telt niet als import onder de nieuwe regels van de BeNeLiga. Geerts kwam vorig jaar uit voor Turnhout in de Belgische competitie, maar was daarvoor enkele seizoenen actief in de Nederlandse Eredivisie voor onder meer Eindhoven en Herentals. Geerts is een aanvaller die oorspronkelijk bij Deurne vandaan komt.

Minder goed nieuws is er bij Eaters over een deel van de selectie van vorig jaar. Om verschillende redenen maken Lars van Sloun, Pippo Limnell, Jeffrey Mens, Bryan Mens en Dean Moors geen deel uit van de selectie. Volgens de site van de club kon met Van Sloun en Limnell financieel geen overeenstemming worden bereikt. Limnell zou dit jaar als Nederlander hebben geteld. Jeffrey Mens was vorig jaar de nummer twee op de topscorerslijst bij Geleen na Adam Hartley.

John Versteeg heeft zijn contract bij Amstel Tijgers met een jaar verlengd. De ervaren aanvaller keert daarmee terug op het hoogste niveau. De Amsterdamse deelnemer aan de nieuwe BeNeLiga maakt ook bekend dat verdediger Marino Bakker terugkeert bij de club. De uit Amsterdam afkomstige speler kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Zoetermeer Panters.

Datzelfde Zoetermeer verliest ook de diensten van voormalig jeugdinternational Michael van Rijswijk. De 23-jarige verdediger keert terug naar Den Haag, waar hij eerder een deel van de jeugdopleiding doorliep. Van Rijswijk speelde eerder ook enkele seizoenen in Den Bosch.

Den Haag blijft ook regelmatig contractverlengingen bekendmaken. De afgelopen dagen werden de namen van Maurice van der Schuit en Mike van Oeveren bekendgemaakt. De club houdt de prijzen van seizoenskaarten gelijk aan die van vorig jaar, ‚ā¨40 voor volwassen en en ‚ā¨20 voor jeugd onder zestien jaar en 65-plussers. De seizoenskaarten zijn geldig voor alle wedstrijden komend seizoen.

Kevin Bruijsten had, zo meldt hij in dagblad De Gelderlander, verschillende alternatieven voor bijtekenen in Amiens. ‚ÄėIk had een goed jaar gedraaid. k kon ook naar Dundee in Schotland. Een ander team in Frankrijk had belangstelling. En twee uit Itali√ę in de Serie A en de Serie B. Dit wil ik hebben, zei ik. En anders maar niet.‚Äô

Hij acht de kans niet groot dat hij ooit nog in Nijmegen gaat samenspelen met zijn vrienden van vroeger. ‚ÄėIk ga niet zo lang door als Ron Berteling. Ron speelde samen met mijn vader bij Rotterdam. Veel later werd ik zijn ploeggenoot bij Amsterdam. Zo'n lange carri√®re. Dat gebeurt mij niet. Als het klaar is, is het klaar.‚Äô

Nijmegen Devils begint op 14 juli met de voorverkoop van seizoenskaarten. Prijzen verschillen van ‚ā¨50 voor jeugd in de voorverkoop tot ‚ā¨90 voor volwassenen. Kaarten zijn geldig voor zowel het team in de Eredivisie als het nieuwe team in de Eerste Divisie, inclusief de play-offs. Op die dag wordt er ook een Meet the Coach-sessie georganiseerd met de nieuwe coach, Josh Mizerek.

De plannen voor een nieuwe ijsbaan in Assen krijgen meer vorm. Afgelopen week zijn de eerste ontwerpen gepresenteerd en werd duidelijk dat de hal als Eco Ice Assen door het leven moet gaan. De ontwerpen gaan uit van een energieneutrale hal met lage exploitatiekosten, waarbij onder meer een ijshockeybaan beschikbaar komt.

Ook in Leiden wordt voorzichtig nagedacht over een nieuwe ijshal die de huidige baan aan de Vondellaan moet vervangen. Grontmij Nederland gaat nu een onderzoek instellen om te kijken of de nieuwe ijsbaan wel rendabel is en of het mogelijk is dit te combineren met een nieuw overdekt zwembad.

De ijsbaan in Eindhoven is in beeld als mogelijk regionaal talenttrainingscentrum voor Zuid-Nederland voor het langebaanschaatsen. De KNSB neemt hierover de komende maanden een beslissing. De kandidaatstelling kan een rol spelen in het besluit van de gemeente om de ijsbaan wel of niet te sluiten.