Div off season roundup D

20 juli 201510:43

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 8

Langzaam tikt de klok richting het nieuwe ijshockeyseizoen. Tijd voor weer een round-up, met nieuws over onder meer Giovanni Vogelaar, Boet van Gestel, Rick van Haren, en Teris Wright. Een Nederlandse kern bij Turnhout en nog wat meer onderwerpen.

Tilburg Trappers heeft neo-international Giovanni Vogelaar gecontracteerd. De 18-jarige verdediger komt over vanuit Heerenveen. De in Den Haag geboren speler was vorig jaar goed voor vier goals en twaalf assists in 44 wedstrijden. Rond het WK in Eindhoven maakte Vogelaar zijn debuut in de nationale ploeg. De verdediger was eerder actief bij CTO/NIJA en maakte bij Eindhoven twee jaar geleden zijn debuut in de Eredivisie. Vogelaar wordt volgende maand negentien jaar.

De Tilburgse Oberligaclub maakte tevens bekend dat Boet van Gestel terugkeert bij de club. Van Gestel volgde de jeugdopleiding bij Trappers en debuteerde daar drie jaar geleden in het eerste team. Vorig jaar kon hij niet tot overeenstemming komen over een nieuw contract, waarna hij verhuisde naar Kemphanen. Daar was hij in 25 wedstrijden goed voor een goal en zes assists met 58 strafminuten. Van Gestel is sinds twee jaar een vaste keuze in Oranje.

Zoetermeer Panters heeft de 19-jarige Rick van Haren toegevoegd aan de selectie. Van Haren speelde vorig jaar nog in de Eredivisie voor Geleen en was daarvoor actief op jeugdniveau in Duitsland. Vorig jaar speelde hij 34 wedstrijden voor Eaters, waarin hij tot twaalf assists kwam en 18 strafminuten.

Panters heeft ook de 22-jarige Amerikaanse Nederlander Teris Wright aangetrokken. Wright is een voormalige speler van CTO/NIJA en speelde de afgelopen jaren op lager universiteitsniveau in de Verenigde Staten. Wright groeide als jeugdspeler op bij Zoetermeer en keert daarmee dus terug op het oude nest.

Turnhout tigers krijgt een brede Nederlandse kern. Zo stapt Cas Staps over van Tilburg naar de Belgische formatie. Staps speelde 43 wedstrijden voor Tilburg vorig jaar, waarin hij negen assists voor zijn rekening nam met 20 strafminuten. Roderick van den Hout, Arthur van den Hout en Wim van den Hout stappen over van de oude organisatie White Caps, wat ook geldt voor Koen Bakker en Rico Jonkers. Vanuit het tweede team van Tilburg maakt voormalig Nederlands jeugdinternational Danny Donders de overstap. Die speelde eerder in de Eredivisie bij Kemphanen.

Update: Inmiddels heeft Zoetermeer Panters een persbericht verspreid over de komst van Cas Staps. De jonge Tilburger staat echter ook op de website van Turnhout Tigers nog in de spelerslijst.

Den Haag oefent op 18 september in eigen huis tegen Amsterdam. De wedstrijd begint om 20.30 uur. De club zette ook een promotiefilmpje op internet ter promotie van de terugkeer op het hoogste niveau.

De nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden opent op maandag 21 september de deuren voor het grote publiek, meldt de Leeuwarder Courant. Directeur Johan van der Kooi ontving vorige week de sleutels van de baan van de bouwbedrijven. De hal wordt voor die tijd al wel gebruikt voor trainingen. Zo oefent de nationale shorttrack-selectie vanaf 8 augustus op de baan.

Essen Moskitos heeft zijn twee buitenlanderplekken vergeven. De 27-jarige Tsjech Michal Velecky komt met meer dan driehonderd wedstrijden ervaring op het tweede niveau in Tsjechië. Eerder was al de Slowaakse aanvaller Andrej Bires vastgelegd. Wedemark Scorpions heeft de 25-jarige Amerikaanse aanvaller Brett Beebe vastgelegd. Die speelde vorig jaar het grootste deel van het seizoen voor de Pensacola Ice Flyers in de SPHL.