Devils vs Eaters 2019 duel Marcel Kars

12 maart 201907:48

Door Joep Meijsen

Ontknoping: Nijmegen op bezoek in Geleen

De laatste plek in de halve finales van de Beneliga play-offs staat vanavond op het spel in Geleen. Microz Eaters Geleen treft op Ahoud Devils Nijmegen voor het beslissende derde duel in de kwartfinaleserie. Voor de verliezer is het seizoen direct voorbij.

De wedstrijd staat voor vanavond 20.30 uur op het programma in Glanerbrook en werd zondagavond noodzakelijk toen Geleen in de slotminuten van het duel in Nijmegen een comeback maakte om vanuit geslagen positie de winst e pakken. 'Heel eerlijk. toen we halverwege de tweede periode tegen een 4-1 achterstand aankeken, waren er bij mij ook twijfels over een goede afloop. Maar het viel deze keer eindelijk eens onze kant op', zei coach Andy Tenbult van Eaters in dagblad De Limburger over de wedstrijd.

Nijmegen Devils moet het vanavond doen zonder verdediger Nick de Jong die zondag negen seconden voor tijd tegen een game misconduct-straf aanliep na een check. Nijmegen blijft echter positief. Coach Alexander Jacobs in dagblad De Gelderlander: 'We treffen daar een heksenketel, maar wij zijn in dat soort partijen wel op ons sterkst. Daarom verwacht ik dat we nu niet onze laatste thuiswedstrijd hebben gespeeld, we komen terug in het Triavium voor de halve finale.'

Vierde wedstrijd

Voor Nijmegen Devils wordt het de vierde wedstrijd in minder dan een week. Het was nog maar afgelopen woensdag dat Devils in Tilburg landskampioen werd met een zege op Den Haag. Sindsdien is het seizoen van Cairox Hijs Hokij al afgelopen na de dubbele nederlaag tegen Luik op zaterdag en zondag. Devils leek dus op weg naar wat rust, maar verspeelde in een paar minuten tijd in eigen stadion een mogelijk beslissende voorsprong. Derhalve moet de ploeg dus opnieuw aan de bak en vermoedelijk wordt de eerste wedstrijd tegen Herentals bij een overwinning komende zaterdag alweer gespeeld.

Geleen kende een sterk regulier seizoen en een goede bekercompetitie. In beide gevallen goed genoeg voor thuisvoordeel in de halve finales van de beker en de Final Four. Dat leidde twee keer niet tot een finaleplek. Ook in de kwartfinales van de play-offs in de Beneliga hebben de Limburgers het thuisvoordeel en krijgt de ploeg dus de derde kans dit seizoen om zich op eigen ijs te plaatsen voor de volgende ronde.

Foto: Paul Nicolaassen

Heerenveen - Luik

Inmiddels is duidelijk dat de halve finaleserie tussen Heerenveen en Luik komende vrijdag begint in Thialf. Inmiddels is de voorverkoop van tickets voor deze wedstrijd begonnen.