8 oktober 200500:00

Ontsnapping voor Tijgers

Amsterdam scoorde drie keer in de slotfase om een sensationele zege van Deurne te voorkomen. Nijmegen Emperors had weinig moeite met Herentals, terwijl Eaters Geleen in Heist de tweede zege van het seizoen behaalde.

Amsterdam - Deurne 5-4

Treffers in de slotfase van Alexander Schaafsma en Bohuslav Subr bezorgden Amsterdam alsnog de winst in de wedstrijd tegen Deurne. De Belgen leken echter het grootste deel van de wedstrijd op weg naar een stunt.

Na iets meer dan een kwartier spelen keek de formatie van Ron Berteling tegen een 0-3 achterstand aan, een marge die lange tijd op het scorebord bleef. Aaron van Leusen scoorde na een half uur de eerste goal voor Amsterdam. Kars scoorde de tweede namens Amsterdam, maar toen de Belgen hun vierde goal scoorden, werd het in de derde doorgang alsnog bijzonder spannend.

Deurne klopte vorige week Herentals met 8-4, maar kreeg in Tilburg met 8-0 klop. De ploeg had echter ineens uitzicht op de eerste Belgische zege dit seizoen op een Nederlandse ploeg in de Coupe der Lage Landen. Amsterdam stelde echter alsnog orde op zaken met een slotoffensief dat bijna de volle twintig minuten van de derde periode duurde.

Leo van den Thillart bracht de Amsterdammers zeven minuten voor tijd tot op Ă©Ă©n doelpunt, waarna Schaafsma en Subr de winst alsnog veiligstelden.

Nijmegen - Herentals 10-0

Nijmegen Emperors had minder moeite met Herentals uit België. De Belgen hadden een week eerder met liefst 18-4 klop gehad in Geleen en gingen ook deze keer met dubbele cijfers aan de broek terug de bus in naar het zuiden. Stewart Sacharuk scoorde in de tweede periode een Ă©chte hattrick, terwijl Dennis Unk voor twee goals en een assist tekende in de 10-0 zege.

Het was een wedstrijd van eersten in Nijmegen. Stewart Sacharuk, Dennis Unk, Erik Landman en Erik Tummers scoorden allen hun eerste doelpunt in Nijmeegse dienst. Daarnaast hielden Kyle Nixon en Casper Swart, die ieder de helft van de wedstrijd speelden, gezamenlijk voor het eerst dit seizoen hun net schoon.

Heist - Geleen 1-6

Wellicht later meer informatie over deze wedstrijd.