21 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Oordeel Livingston morgen

De Nederlandse IJshockeybond doet morgen uitspraak in de zaak rond de controversiële transfer van Dave Livingston van Tilburg Trappers naar Amsterdam Bulldogs. Beide partijen hebben bewijsmateriaal geleverd, waarna woensdag de beslissing valt.

Dat meldt het Brabants Dagblad vandaag. De zaak Livingston zorgde anderhalve week geleden voor veel opschudding in de Nederlandse ijshockeywereld. De in Amerika geboren aanvaller van het nationale team was door Amsterdam Bulldogs een half uur voor het verstrijken van de transferdeadline via internet overgeschreven vanuit Tilburg.

Livingston speelde eerder dit seizoen een wedstrijd voor Trappers, dat de internationale transfer van Livingston heeft betaald. De hoop in Tilburg was dat Livingston op tijd terug zou komen uit Boston voor de play-offs. Door een maas in de regelgeving hoefde tot voor kort spelers zelf geen toestemming te geven voor een transfer via internet. Deze maas is inmiddels gedicht.

Tilburg schermde direct met een e-mail van Dave Livingston waarin deze aangaf geen toestemming voor de transfer te hebben verleend, maar Amsterdam counterde met de mededeling dat zij schriftelijk bewijs hadden dat Livingston wel akkoord was met de transfer. Amsterdam kreeg daarop de kans van de NIJB om dit bewijs aan te leveren en heeft dit inmiddels gedaan.

Samen met Livingston werd ook ex-Heerenveen-verdediger Lester Arts naar Amsterdam getransfereerd. Hij heeft inmiddels in de Leeuwarder Courant laten weten akkoord te zijn met Amsterdam over een overgang, maar nog niet te hebben getekend bij de hoofdstedelijke landskampioen en bekerwinnaar. Het is nog niet bekend wanneer Arts, die wel met het Nederlands team speelde dit jaar, de overstap naar Amsterdam maakt.