23 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Opzet van bekerweekend

De Nederlandse IJshockeybond heeft details bekendgemaakt rond de kaartverkoop voor het bekerweekeinde in Eindhoven. Kaarten van alle wedstrijden gaan los in de verkoop en kosten tussen de tien en vijftien euro per wedstrijd. De voorverkoop gebeurt in eerste instantie via de clubs.

Dat hebben de voorzitters van de Eredivisieclubs woensdag besloten tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Besloten werd het 'passpartout-systeem met terugverkooprecht' van vorig seizoen niet te herhalen, maar gewoon losse kaarten voor alledrie de wedstrijden te verkopen. Daarbij wordt op zaterdag 15 januari vanaf 13.00 uur eerst de wedstrijd tussen Heerenveen en Nijmegen afgewerkt, vanaf 18.00 uur gevolgd door de wedstrijd tussen Amsterdam Bulldogs en Tilburg Trappers. De finale wordt op zondag 16 januari vanaf 14.30 uur gespeeld.

Kaarten van de beide halve finales gaan per wedstrijd 10 euro kosten, een ticket voor de finale komt op vijftien euro neer. Dat betekent dat ijshockeyliefhebbers die alle wedstrijden willen zien 35 euro kwijt zijn. Details over de organisatie van de voorverkoop volgt via de verschillende clubs. Duidelijk is wel dat aan de kassa in Eindhoven rondom de halve finales kaarten voor de finale te koop zullen zijn.

De verkoop van de kaarten is niet voor alle teams even makkelijk. Voor het betreffende weekeinde spelen alleen Amsterdam en Tilburg nog thuiswedstrijden. De andere twee halve finalisten zullen geen verkoop kunnen verzorgen rond een thuiswedstrijd. De thuiswedstrijd tussen Amsterdam en Nijmegen van 7 januari in de hoofdstad is daarbij nog niet helemaal zeker. Emperors maakt nog altijd bezwaar tegen de ontmoeting omdat het dan vijf spelers moet missen wegens verplichtingen met Jong Oranje.