1 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Oranje op weg naar Italië

Het Nederlandse ijshockeyseizoen begint de komende dagen serieus. Het Oranje van bondscoach Theo van Gerwen start de voorbereiding op de Olympische kwalificatie met een toernooi in Italië. Vrijdag om 20.30 uur is Italië in Asiago de eerste tegenstander.

De selectie van Theo van Gerwen telt slechts twee verrassingen. Zo keert de Haagse doelman Peter Seton terug bij de selectie en is Bert van den Braak weer geselecteerd. Laatstgenoemde speelde het afgelopen seizoen in Texas en hoopt ook dit seizoen in het buitenland aan de slag te komen. Verder is de terugkeer van doelman Phil Groeneveld opmerkelijk. De Nederlands-Canadees van Amsterdam miste vrijwel het volledige seizoen vorig jaar na een operatie.

Nederland speelt vrijdagavond tegen gastland Italië. Op zaterdag en zondag zijn respectievelijk Polen en Slovenië de tegenstanders van Oranje. Vooral Polen wordt een interessante wedstrijd. In november reist Oranje af naar het Poolse Krynica voor de Olympische kwalificatie. Het gastland is daarbij in het deelnemersveld met Nederland, Litouwen en Kroatië de voornaamste favoriet. De wedstrijd van aanstaande zaterdag kan dus gezien worden als een lekkermakertje.

De selectie: