Nl oosterwijk save okt13

6 november 201519:24

Door Joep Meijsen

Oranje simpel langs Roemenië B

Oranje is het vierlandentoernooi in het Roemense Galati begonnen met een ruime 5-0 overwinning op de B-keuze van de gastheren. Alan van Bentem had een goal en twee assists, terwijl Martijn Oosterwijk de shutout op zijn naam bracht.

Het Nederlands team van Chris Eimers had vanaf de openingsfase het beste van het spel en wist zich voldoende kansen te scheppen om de uitslag eventueel nog hoger uit te laten vallen. Het duurde tot de zesde minuut voordat Nederland de leiding pakte. Alan van Benten scoorde de treffer op aangeven van Mike Verschuren.

Met Reinier Staats op de strafbank wegens boarding sloeg het Nederlands team na een kwartier spelen voor de tweede keer toe. Kilian van Gorp zorgde voor de treffer, waarbij Van Bentem de assist op zijn naam bracht. Ook in de tweede doorgang wist Nederland twee keer tot scoren te komen. Eerst was het Nick Verschuren, op het laatste moment opgeroepen als vervanger voor Steve Mason, die tot scoren kwam, vervolgens was Joey Verreijen succesvol na voorbereidend werk van zijn Haagse teamgenoten Van Bentem en Marcel Kars.

Nederland schoot in de slotperiode nog negentien keer op het doel van Otto Onodi, maar wist pas in de slotfase nog een treffer mee te pikken. Trappers-verdediger Ryan Collier scoorde zijn eerste doelpunt in het shirt van Oranje. Nederland vervolgt het toernooi zaterdag met een wedstrijd tegen Oekraïne en sluit zondag af tegen de Roemeense A-selectie.