1 maart 200500:00

Door Remco

Panters-Dragons in finale

De finalisten voor het kampioenschap van de eerste divisie zijn bekend. Utrecht Dragons en Zoetermeer Panters wonnen allebei alletwee de wedstrijden in de halve finales. Voor Groningen en Eindhoven is het seizoen voorbij.

Zoetermeer Panters had geen kind aan de IJsbrekers uit Eindhoven. Zaterdagavond in Eindhoven was het na de eerste periode al duidelijk dat Zoetermeer met gemak de finale zou halen. Uiteindelijk won Zoetermeer met maar liefst 1-10. Topscorer van de avond werd Manitas Demelinne met drie goals en twee assists. Jordy van Oorschot en Pascal van Velde waren goed voor twee goals.

De tweede wedstrijd in het Silverdome bleef iets langer spannend. Pas laat in de eerste periode opende Robert van Yperen de score voor Zoetermeer. In de tweede periode kon Zoetermeer pas afstand nemen. Dankzij onder meer twee goals van Jordy van Oorschot liep Zoetermeer uit naar een 6-1 voorsprong. De marge werd nog verder vergroot in de derde periode. Uiteindelijk won Zoetermeer het duel met 11-3.

De andere halve finale tussen Groningen Grizzlies en Utrecht Dragons was een stuk spannender. Zaterdagavond in het hoge noorden leek Groningen af te stevenen op een overwinning. Dankzij vijf powerplaygoals leidde Groningen na iets meer dan een half uur met 6-3. De voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon. Nog voor het einde van de tweede periode kwam Utrecht terug tot 6-5 dankzij goals van Tonny Collard en Ruud Molenaar. In de derde periode ging Utrecht erop en erover. Twee goals van Johnny Larsson en Stefan Collard zorgde voor een 6-9 overwinning voor de gasten uit de Domstad.

Een dag later kon Utrecht in eigen huis het karwei afmaken. Voor 600 toeschouwers waren beide ploegen na twee periodes in evenwicht: 3-3. Frank Versteeg (Utrecht) en Juha Kaari (Groningen) wisten beide twee maal het net te vinden.

De derde periode leek een kopie van de dag ervoor. Utrecht besliste het duel wederom in deze derde periode. Groningen kwam nog op een 3-4 voorsprong dankzij een unassisted goal van Igor Zorman. Maar het waren Stefan Collard en Johnny Larsson die net zoals in de eerste wedstrijd beide twee maal scoorden in de laatste periode. Utrecht won daardoor de tweede wedstrijd met 7-4 en mag nu aantreden tegen Zoetermeer in de finale.

Utrecht Dragons en Zoetermeer Panters spelen ook in de finale een best-of-two-serie. Afgaande op de ontmoetingen in het reguliere seizoen is Zoetermeer de favoriet.
Van de vier ontmoetingen won Zoetermeer er drie inclusief twee monsterzeges.

Ontmoetingen reguliere competitite:

31 oktober Utrecht Ă‚ Zoetermeer 4-5
05 november Zoetermeer Ă‚ Utrecht 2-6
15 januari Utrecht Ă‚ Zoetermeer 3-11
29 januari Zoetermeer Ă‚ Utrecht 10-3

De laatste ontmoeting in de plaatsingsronde werd echter wel met 2-3 gewonnen door Utrecht.