15 februari 200500:00

Door Joep Meijsen

Panters grijpt thuisvoordeel

Zoetermeer Panters heeft zich verzekerd van het thuisvoordeel in de playoffs om het kampioenschap van de Eerste Divisie. Zoetermeer verloor eerst thuis verrassend van Utrecht, maar een dag later won Zoetermeer in en tegen Groningen. Door deze overwinning is Zoetermeer niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Vrijdagavond in het Silverdome won Utrecht Dragons wel met 2-3 van Zoetermeer. Na de uit de hand gelopen vechtpartij in de Domstad, bleek deze ontmoeting een stuk sportiever. Scheidsrechter Passchier deelde slechts zes strafminuten uit. De goals voor Zoetermeer kwamen op naam van Dennis van Bol en Rene Kronenburg. Voor Utrecht wisten Johnny Larsson, Jeffrey Fousert en Elroy Broos het net te vinden.

De eerste ontmoeting in Utrecht eindigde in een 5-2 overwinning voor Zoetermeer, hierdoor is het onderlinge resultaat in het voordeel van de Panters. Winst tegen Groningen was daarom genoeg voor de Panters om de eerste plaats veilig te stellen. Ondanks een vroege achterstand door een goal van Kor Kostwinder, ging de zege toch naar Zoetermeer. Bas de Haan en Manitas Demelinne scoorden beiden drie maal. Voor Groningen waren David Bartos en Juha Kaari twee maal succesvol. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 5-9.

De strijd om de vierde plek wordt een Brabants onderonsje. Het tweede team van Tilburg Trappers heeft al twee zeges op zak. Vrijdag werd het tweede team van Geleen vernederd met 12-0 en op zondag werd in Dordrecht met 0-2 gewonnen van de plaatselijke Lions. De wedstrijd tegen Geleen werd ontsierd door maar liefst drie game misconducts voor de Limburgers.

De enige bedreiging voor Tilburg is Eindhoven IJsbrekers. Eindhoven kwam slechts Ă©Ă©nmaal in actie. De mannen uit de Lichtstad wonnen ruim in Geleen met 1-8. Joep Keeris noteerde een hattrick.

Vrijdagavond kan de beslissing vallen wanneer Eindhoven op bezoek gaat in Stappegoor.