23 november 200400:00

Panters jaagt op Grizzlies

Het is spannend aan de kop van de Eerste Divisie. Zoetermeer Panters won het afgelopen weekeinde twee keer en komt daarmee op 1 punt van koploper Groningen. Het Eerste Divisie-overzicht.

Driehonderd toeschouwers zagen hoe Zoetermeer in eigen huis met 8-6 won van Dordrecht Lions. Zoetermeer begint steeds meer te lijken op het kampioensteam van Den Haag vorig jaar in de Eerste Divisie. Aan de kern van spelers die aan het begin van het seizoen de overstap maakten (o.a. Manitas Demelinne, Marco Kronenburg, Jeroen Admiraal, Bas de Haan) werd een paar weken geleden al Pascal van Velde toegevoegd, terwijl nu ook Robert van Yperen zijn opwachting maakt in de opstelling van Zoetermeer. Hij tekende in de wedstrijd voor Ă©Ă©n goal en twee assists. Het genoemde zestal tekende in totaal in de wedstrijd voor liefst vijftien punten. Dordrecht koesterde tot in de derde periode een voorsprong in de ontmoeting, maar moest uiteindelijk in de laatste doorgang capituleren. Zoetermeer scoorde vier keer in de deze periode, via Pascal van Velde, Marco Kronenburg, Jordy van Oorschot en Manitas Demelinne en greep zo alsnog de winst. Voor Dordrecht scoorde Jeroen Beulink en Alex van Vught ieder twee keer, terwijl Sirio Barone voor drie assists tekende.

Utrecht had in eigen huis weinig moeite met het tweede team van Tilburg Trappers. In een wedstrijd voor 120 toeschouwers en met in totaal tachtig strafminuten kwam Utrecht vroeg in de wedstrijd via Alex Uittenbosch op voorsprong. In de tweede periode besliste de formatie uit de Domstad daarna via Ruud Molenaar, Stefan Collard en Mark Poeteray de ontmoeting, hoewel Jeffrey Schiedon nog iets terugdeed voor de Trappers. Met zijn tweede treffer van de avond zorgde Stefan Collard tien minuten voor tijd voor de 5-1 eindstand in de ontmoeting.

Eindhoven hield voor 250 toeschouwers in eigen huis de eerste periode goed stand tegen koploper Groningen, maar incasseerde in het restant van de wedstrijd zes doelpunten op rij en werd zo naar een ruime 3-8 nederlaag gespeeld. Dennis Braker had drie doelpunten namens de Grizzlies in de ontmoeting. Opvallend is dat de veelscorende Fin Juha Kaari niet tot scoren kwam in de wedstrijd, maar hij tekende wel voor twee assists. David Bartos deed met een goal en een assist zijn gebruikelijke duit in het zakje, terwijl ook Robert Eefting, Igor Zorman, de van Amsterdam teruggekeerde Sjoerd Sijbesma en Danny Meulema tot scoren kwamen. Kor Kostwinder had twee assists. Voor Eindhoven tekende Perry Muller von Czernicki voor een goal en een assist.

Zoetermeer kwam in Tilburg in de eerste helft van de ontmoeting op een ruime 0-3 voorsprong via Jeroen Admiraal, Bas de Haan en Jasper Kick. Door doelpunten van Bart Donders en Michel van Schilt kwam Trappers daarna in de slotperiode nog dichtbij, maar straffen in de slotfase voor Jeffrey Schiedon, Bart Donders en Dennis Donders maakten een verdere comeback onmogelijk. Eindstand 2-3. Tilburg blijft hierdoor met 4 punten onderaan staan in de Eerste Divisie.

Bij de Dordrecht Lions loopt het dit seizoen vooralsnog maar matig. De nederlaag eerder in het weekeinde tegen Zoetermeer werd later gevolgd door een 4-7 nederlaag tegen Eindhoven. Het was echter wel weer een spannende wedstrijd. Via Jorne Kloots en een shorthanded goal van Alex van Vught kwam Dordrecht binnen twee minuten op 2-0. Perry Muller von Czernicki deed twee minuten later iets terug namens Eindhoven, terwijl Joep Keeris na zes minuten de gelijkmaker scoorde. De assist voor deze treffer kwam op naam van ex-international en coach Risto Mollen, die zelf de schaatsen weer had ondergebonden. Met nog vier seconden te spelen in de periode was het Perry Muller von Czernicki die met zijn tweede treffer van de avond de gasten voor het eerst op voorsprong bracht. In de tweede doorgang kwam Dordrecht via Jorne Kloots, zijn tweede van de avond, maar Twan Jonkers en Bas-Jan van Roekel zorgden ervoor dat Eindhoven met een 3-5 stand kon gaan rusten. De tweede goal van Alex van Vught bracht de spanning nog even terug, maar Twan Jonkers en Joep Keeris wisten ook voor de tweede keer het net te vinden en zo de 4-7 eindstand op het scorebord te brengen.