24 januari 200500:00

Door Remco

Panters lopen verder uit

Zoetermeer Panters deed uitstekende zaken dit weekend. Zelf wonnen de Panters twee maal, terwijl concurrent Groningen Grizzlies zwaar onderuit ging in eigen huis tegen de Utrecht Dragons.

Vrijdagavond boekte Zoetermeer een eenvoudige overwinning in en tegen Tilburg. Al snel liep Zoetermeer uit naar een 3-0 voorsprong door doelpunten van Jeroen Admiraal, Bas de Haan en Jasper Kick. Via Marco Bommezijn en Dirk de Kok kwam Trappers terug tot 2-3 maar de opleving was van korte duur. Via wederom De Haan, Robert van Yperen en Manitas Demelinne kwam de stand na twee periodes uit op 2-6. In de derde periode scoorde beide ploegen nog Ă©Ă©nmaal waaronder de derde goal van Bas de Haan en werd de eindstand bepaald op 3-7.

Een dag later kende Zoetermeer thuis tegen Eindhoven geen problemen. De Brabanders werden verslagen met maar liefst 11-1. Na 20 minuten ijshockey stond de koploper van de eerste divisie al met 6-0 voor. Voor 200 toeschouwers in het Silverdome scoorden Manitas Demelinne, Daniel Bood en Jeroen Admiraal allen twee keer. Marco Kronenburg had vier assists terwijl topscorer Demelinne ook drie assists liet aantekenen. Scheidsrechter Roger van de Waarden deelde overigens maar liefst 95 strafminuten uit.

Utrecht Dragons zorgde voor een daverende verrassing door nummer twee Groningen te vernederen in eigen huis. 250 toeschouwers in het hoge noorden zagen dat Utrecht brutaal met 2-0 de leiding nam door goals van Johnny Larsson en Elroy Broos. Na de eerste onderbreking kwam Groningen sterk terug en twee goals van David Bartos zetten de thuisploeg zelfs op een 3-2 voorsprong. Deze voorsprong verdween al snel door goals van Valentijn Faber en wederom Johnny Larsson. Utrecht liep verder uit naar een grote voorsprong dankzij twee succesvolle powerplays in de derde periode. Larsson scoorde in totaal drie maal en tekende ook voor twee assists. Eindstand 3-8.

De Grizzlies herstelden zich een dag later tegen Eindhoven. Via het gouden duo Juha Kaari en David Bartos pakte Groningen een 4-0 voorsprong. Dennis Braker en Kor Kostwinder wisten tevens het net te vinden voor de Grizzlies. Pas aan het einde van de tweede periode liet Bart Martin namens Eindhoven de hatelijke nul van het scorebord verdwijnen. Het mocht de ploeg uit de Lichtstad niet baten. Via goals van Dennis Braker, Danny Kerstholt en tweemaal Danny Meulema haalde Groningen de ÂtienÂ. Brian van Mansfeldt scoorde nog voor Eindhoven in de derde periode.

Tenslotte versloeg Utrecht Dragons in een spannend duel de Dordrecht Lions. In de Domstad begon Dordrecht goed en leidde na de eerste periode met 4-1, mede dankzij twee doelpunten van Alex van Vught. Keerpunt in de wedstrijd was de vijf minuten penalty + misconduct voor Dick Nolf. Op dat moment was de stand 2-5 voor de Lions door doelpunten van Johnny Larsson en de derde van Alex van Vught. In de vijf minuten durende powerplay profiteerde Utrecht optimaal. Goals van Elroy Broos en Johnny Larsson zorgde voor de aansluiting. In de derde periode begon de show van Stefan Collard. De forward scoorde maar liefst vier maal in een periode, allemaal op aangeven van Larsson. Dankzij Collard trok Utrecht het duel naar zich toe en won uiteindelijk met 9-6.