21 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Panters slaat een gaatje

Zoetermeer heeft aan de kop van de ranglijst van de Eerste Divisie een gaatje geslagen met Groningen. Het tweede team van Tilburg heeft zich hersteld van een dramatische seizoenstart en staat inmiddels vierde op de ranglijst. Het Eerste Divisie-overzicht.

Een treffer van Erik Vollmann na een kwartier spelen was voldoende om het Tilburg Trappers Selectieteam een 1-0 zege te bezorgen op Utrecht. In een wedstrijd met liefst zeventig strafminuten, waarvan vijftig voor de Trappers, eindigden zowel de tweede als de derde periode doelpuntloos. Voor Trappers betekende de zege dat de ploeg de laatste plaats van de ranglijst kon verlaten en zich in de top vier kon nestelen. Daarmee herstelt de ploeg zich van een dramatische seizoenstart.

Een dag later kon Trappers deze opgaande lijn niet voortzetten. Tegen Zoetermeer Panters liep de ploeg aan tegen 61 strafminuten en een 6-1 nederlaag. Daarbij kwam Trappers zelfs nog op voorsprong via Lars van Lieshout. Dit gebeurde na 26 seconden spelen in de tweede doorgang. Zoetermeer is echter in de winning mood en liet zich de kaas niet van het brood eten. In het restant van de tweede doorgang nam Manitas Demelinne drie assists voor zich rekening en kwam Panters vier keer tot scoren. Robert van Yperen, Gregor Vlasblom, Jasper Kick en Jeroen Admiraal waren de makers van de treffers. Demelinne bekroonde zijn productieve wedstrijd met een eigen treffer in de derde periode nadat Kevin van Leeuwen er al 5-1 van had gemaakt.

Groningen is door twee nederlagen in twee weken tegen Zoetermeer wat achteropgeraakt in de strijd om de koppositie. Voor 200 toeschouwers in Utrecht boekte de ploeg van Ivan Kocanda een makkelijke 1-8 zege. Tjalling Stellema bracht de Groningers op voorsprong, op de pweroplay kwam Utrecht nog op gelijke hoogte, maar daarna was het nog louter Groningen dat de klok sloeg in de Domstad. Juha Kaari bracht de noorderlingen op voorsprong, David Bartos scoorde drie keer, Stellema scoorde zijn tweede goal en Igor Zorman en Klaver Jan Middelweerd wisten ook het net te vinden.

Voor Dordrecht is de huidige jaargang niet makkelijk, terwijl Eindhoven zich na een goede start van het seizoen op de glijbaan naar beneden bevindt. In de ontmoeting tussen de twee laagst geplaatste teams in de Eerste Divisie was Dordrecht met 4-6 te sterk, vooral dankzij een goede derde periode. Eindhoven greep via Joep Keeris en Ton Vorselen het initiatief in de eerste periode en wist via nogmaals Joep Keeris en Vincent Nissen halverwege de wedstrijd zelfs uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. De tegentreffer kwam van de stick van Thom Gerritsen. Vijf treffers van Dordrecht in de derde doorgang zetten de wedstrijd echter op de kop. Opmerkelijk daarbij waren twee shorthanded goals in minder dan een minuut. Zowel Alex van Vught als Jorne Kloots wisten het net te vinden. Aangezien Kerst Nolf vroeg in de periode ook al had gescoord, stond het ineens gelijk. Twee treffers van Jeroen Beulink in de laatste tien minuten bekroonden de comeback van Dordrecht daarna met de zege.