Geleen Eaters Zoetermeer Panters 2019 Panters juicht

16 juli 201907:13

Door Joep Meijsen

Panters trekt Hongaarse aanvaller aan

Zoetermeer Panters heeft zijn tweede import voor het nieuwe seizoen vastgelegd. Het gaat om de 24-jarige Hongaarse aanvaller Ferenc Kocsis, die vorig jaar in eigen land speelde voor Ujpest (UTE).

Dat maakt Panters bekend op de eigen website. Kocsis speelde een aantal vriendschappelijke wedstrijden voor de nationale ploeg en is een voormalige jeugdinternational voor zijn land. Hij speelde in het verleden 130 wedstrijden in de EBEL, de hoogste ijshockeyliga in Oostenrijk, waar ook een Hongaarse club aan deelneemt.

Als jeugdspeler kwam de nieuwe aanwinst van Panters uit voor teams in Finland en Zweden. Eerder maakte Zoetermeer al bekend dat de Slowaak Dusan Kmec terugkeert voor een tweede seizoen in de Beneliga. Zoetermeer haalde vorig jaar de kwartfinales van de play-offs in de Belgisch-Nederlandse competitie.

De afgelopen jaar vergaf Zoetermeer een van zijn twee importplekken aan een doelman, met spelers als Tyler Holske, Villehart Kuusamo en Lauri Rämö. Dit jaar werkt de club met een goalie-duo Kevin Riedijk en Cas Neuman. Nieuw voor het komende seizoen zijn verder Dean Versteeg, Jim Gudden en Cas Neuman.