Eaters pellegrims coach 0910

1 augustus 200900:00

Door Joep Meijsen

Pellegrims coach bij Geleen

De kogel is door de kerk. Mike Pellegrims is de nieuwe coach van Geleen. De oud-speler tekende voor één jaar met een optie voor nog een seizoen.

De voormalige Belgische international was enkele jaren geleden al korte tijd assistent-coach bij Eaters. Dit struikelde echter over de band met de toenmalige voorzitter van de Limburgse eredivisionist. Pellegrims speelde in het verleden in totaal zes seizoenen in het Eaters-shirt en woont tegenwoordig niet ver weg van Glanerbrook.

Voor een speler uit de Nederlandse competitie maakte Pellegrims een ongekende internationale loopbaan door. Na een verblijf van twee seizoenen op het hoogste niveau in Frankrijk, groeide hij uit tot één van de beste verdedigers in de Duitse DEL. Daarbij speelde hij twee jaar voor Berlin Capitals en vijf jaar voor Metro Stars Düsseldorf. Hij won daar in totaal vier landstitels en werd vijf keer in het all-star-team gekozen.

Pellegrims krijgt bij Geleen te maken met een oude bekende als teammanager. Dit jaar keert Huub Notten terug in het kader van Geleen. Hij was ook degene die Pellegrims in 1987 vanuit Heist op den Berg naar Eaters haalde. ‘ Ik ken hem natuurlijk al heel lang dus we weten wat we binnenhalen. Het is natuurlijk leuk dat we beiden weer terug bij Eaters zijn. Ik heb er alle vertrouwen in. Het bestuur heeft een goede keuze gemaakt’.