Trappers limnell skate 1112

11 augustus 201312:09

Door Remco

Pippo Limnell tekent bij Eaters Geleen

Pippo Limnell Finocchiaro speelt het komende seizoen in het shirt van Eaters Geleen. Daarnaast verlengden Kay Gielen,Erik Tummers en Luca Heutmekers allen hun verblijf bij de Limburgse club.

De Italiaanse Fin Pippo Limnell Finocchiaro speelde in het verleden jeugdijshockey in Finland en kwam daarna in actie voor diverse ploegen in Itali√ę. Limnell arriveerde in 2010 in Tilburg waar hij twee seizoenen voor Trappers speelde. Afgelopen seizoen kwam Limnell in Eindhoven terecht, nadat Kemphanen de verdediger Mitch McNeill vroeg in het seizoen naar huis stuurde.

De 25-jarige Limnell heeft de afgelopen seizoenen aangetoond een aanvallend ingestelde verdediger te zijn. In 32 wedstrijden kwam Limnell in Eindhoven tot negen goals en zestien assists.

Verder maakte Eaters bekend dat het trio Kay Gielen, Erik Tummers en Luca Heutmeukers ook in Geleense dienst blijven. Tummers zorgt voor de broodnodige ervaring in de verdediging. Tummers begint aan zijn zevende seizoen voor Geleen nadat hij vanuit Nijmegen terugkeerde op het oude nest.

De 21-jarige aanvaller Kay Gielen debuteerde in 2009 in de hoofdmacht van Geleen. Vorig seizoen kwam Gielen tot één goal en zes assists voor Eaters.

De 20-jarige Luca Heutmekers keerde vorig seizoen terug in Geleen nadat hij jarenlang jeugdijshockey speelde in Duitsland waaronder drie seizoenen in de DNL voor D√ľsseldorf. De jeugdinternational kwam vorig jaar tot drie goals en drie assists.

Eaters Geleen haalde eerder met Patrick Martin en Edward Noortman twee nieuwe goalies. Dave van Mol maakte net als Noortman de overstap vanuit Eindhoven.