25 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Play-offs beginnen rap

Het Nederlandse ijshockey kiest er zoals gebruikelijk voor om de play-offs zo snel mogelijk af te raffelen. Aankomende dinsdag wordt de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs alweer gespeeld.

Komende dinsdag 28 februari om 19.30 uur ontmoeten Heerenveen en Geleen elkaar al in Thialf voor hun best-of-five-serie. Het weekeinde daarna is de ijshal in Heerenveen niet beschikbaar vanwege de wereldbekerfinale schaatsen. Heerenveen heeft het thuisvoordeel in deze serie.

Ook de andere halve finaleserie begint al rap. Nijmegen reist op woensdag 1 maart om 20.30 uur af naar Amsterdam voor de eerste wedstrijd in deze serie, zo heeft de Nederlandse IJshockey Bond bekendgemaakt. Amsterdam heeft het thuisvoordeel in deze serie.

Dit betekent dat de spelers na de reguliere competitie amper enkele dagen rust krijgen. Heerenveen, Amsterdam en Geleen spelen zaterdagavond de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, terwijl Nijmegen zelfs zondagavond nog in actie moet komen.

De rest van het programma in de play-offs wordt komende dinsdag vastgesteld. Daartoe wordt nog overleg gepleegd met de clubs, de ijshallen en Studio Sport.