Div teams 1415

15 september 201410:54

Door Joep Meijsen

Pre Season Round-up Deel 1

Daar is hij dan toch, de eerste Pre Season Round-up. Met een overzicht van de oefenwedstrijden van afgelopen weekeinde en wat andere korte berichten uit de Nederlandse ijshockeywereld.

Tilburg Trappers heeft afgelopen weekeinde twee keer gewonnen van de Duitse Oberliga-ploeg Neuwied. Op vrijdagavond werd het 3-6 in het voordeel van Trappers. Namens Tilburg kwamen Thijs Voorn, Mickey Bastings, Nick de Ruijter, Bob Teunissen, Kris Hogg en Ivy van den Heuvel tot scoren. Tilburg moest een 2-0 achterstand wegwerken, maar maakte met vier doelpunten in de slotperiode het verschil.

Op zondag in eigen stadion werd het een nog overtuigendere 6-1 via goals van Kris Hogg, Jurryt Smid, Jordy van Oorschot, Maarten Brekelmans (2) en Cas Staps. Wel werden Bob Teunissen en Bjorn Willemse naar de kleedkamer gestuurd na vechtpartijen. Trappers vervolgt de oefencampagne vrijdag met een uitwedstrijd in Herne. Op zondag komt dezelfde Oberliga-ploeg op bezoek in Stappegoor.

Heerenveen is de oefencampagne begonnen met een 2-1 nederlaag in Nordhorn. Flyers trad nog aan zonder de imports, die vanwege de problemen rond de opstart van de Eredivisie vooralsnog in eigen omgeving verbleven. Marco Postma vierde zijn terugkeer in het shirt van de Friezen met het enige doelpunt voor de ploeg van Chris Eimers. Periodestanden in Nordhorn waren 0-0, 1-1 en 1-0.

Bij Eindhoven Kemphanen stonden zondag in de wedstrijd tegen Turnhout ex-Dordrechters Reinier Staats en Jeroen van den Broek op het ijs. Mike Beeren was de startende doelman, vanwege de blessure voor Brennan Poderzay. Marc Donders (2), Danny Stempher, Mike Verschuren, Nick de Jong en Damian Kluijtmans maakten de doelpunten namens Eindhoven in de 6-1 zege in eigen stadion.

Op de website van Tilburg Trappers meldt Diederick Hagemeijer dat hij een aanbod om in het buitenland te gaan spelen heeft afgeslagen. Hij had een aanbieding van Amiens op zak. ‚ÄėIk heb een goed gesprek met coach Barry Smith gehad, maar ik heb een geweldige baan met uitstekende doorgroeimogelijkheden. Wanneer ik naar Frankrijk zou vertrekken, blokkeerde ik mijn maatschappelijke carri√®re. Dus was de keuze eigenlijk niet moeilijk want ik heb het uitstekend naar mijn zin hier.‚Äô

Ritchie van Hulten maakte deel uit van het Nederlandse inline hockeyteam dat afgelopen weekeinde vijfde werd bij het EK in het Duitse Kaarst. In Brabants Dagblad kijkt hij ook terug op de situatie rond het terugtrekken van Dordrecht. Voor Van Hulten kwam het als een harde klap want in de contractbesprekingen was gemeld dat de begroting rond was en ze het seizoen af konden maken. ‚ÄėDe club haalde ook nog een paar leuke spelers. Ik had er heel veel zin. Het kwam heel hard aan toen ik hoorde dat het er niet van ging komen.‚Äô Hij wil niet met Dordrecht naar de Eerste Divisie en hoopt op een terugkeer bij Tilburg Trappers.

Het zogenoemde ijshockeycongres dat voor 27 september op het programma stond is afgelast. Tegelijk daarmee is ook de bijzondere ledenvergadering van de bond afgelast.