Eaters beren

15 december 201408:56

Door Joep Meijsen

Regen van beren en goals

Het regende zondag beren en doelpunten in de wedstrijd tussen Geleen en Eindhoven. De thuisclub won uiteindelijk met 10-5. Flyers blijft maar winnen en klopte Herentals met 0-5.

Bijna vijfduizend beren werden door het Geleense publiek op het ijs gegooid nadat Adam Hartley de thuisclub al vroeg in de wedstrijd op voorsprong had gezet. Daarmee was de jaarlijkse actie van het Geleense ijshockey ten bate van Kika wederom een succes zondag wederom een groot succes. Het publiek werd daarnaast getracteerd op wat verre van een saaie wedstrijd was met vijftien doelpunten en een knokpartij.

Vooraf nam Eindhoven de beslissing de U20-spelers niet op te stellen, terwijl de twee spelers van Eaters, Jord Smit en Rick van Haren, wel gewoon meespeelden. Kemphanen miste bovendien ook nog Nick de Jong die zaterdag geblesseerd geraakt was. Dat betekende veel ijstijd voor een aantal andere spelers bij Eindhoven, iets wat de ploeg in het tweede deel van de wedstrijd zou opbreken. In het doel kreeg Mike Beeren de voorkeur boven Tyler Holske.

De goals vielen in groepen zondagavond. Na de openingstreffer van Hartley scoorden Don Nichols, Nick Verschuren en Mike Verschuren binnen iets meer dan een minuut om Kemhanen het voordeedl te geven. Twee goals in veertig seconden van wederom Hartley en Lars van Sloun herstelden het evenwicht nog voor het einde van de periode.

Vroeg in de tweede doorgang zette Andy Contois de Eindhovenaren opnieuw op voorsprong, maar daarmee was het Kemphanen-kruit verschoten. De ploeg probeerde aan te vallen, maar liep tegen doeltreffende tegenaanvallen van Eaters aan. Vijf minuten voor het einde van de periode zorgde Jeffrey Mens voor de gelijkmaker, en in het restant van de periode wisten ook Tom Marx, Akim Ramoul en Mario Mjelleli het net nog te vinden, waardoor Eaters ineens op een riante 7-4 voorsprong zette.

Eaters breidde deze voorsprong in het restant van de periode verder uit via nogmaals Ramoul en Mens en een treffer van Dave van Mol, alvorens Julian van Lijden nog voor een eretreffer zorgde. Tussendoor was er nog een knokpartij, waarbij Lars Engwegen en Reinier Staats van het ijs werden gezonden en een schorsing wacht. Maar het belangrijkste van de avond was toch het feit dat de ijshockeysport zijn sociale hart weer heeft laten zien, wat tussen alle negatieve publiciteit een fijne ervaring is.

Koploper Heerenveen maakte op dezelfde avond geen fouten in Herentals, dat nog altijd met een beperkt team speelt. Mitch Bruijsten en Ronald Wurm scoorden ieder twee keer, Brandon Greenside nam de andere treffer voor zijn rekening.