Flyers logo nieuw

31 oktober 201523:55

Round-Up: Bekerzege Flyers en Geleen

De twee favorieten voor de bekercompetitie maakten vanavond geen fout. Heerenveen won in eigen huis met 4-2 van Nijmegen en Geleen vierde de terugkeer op het eigen ijs met een overwinning op Dordrecht.

Nijmegen kwam op voorsprong via Nick de Jong tijdens de eerste powerplay van de wedstrijd. Nog in de eerste periode greep Heerenveen de leiding. Goals van Ronald Wurm, Valentijn Bouten en Tony Demelinne zorgden voor een 3-1 tussenstand. In de slotperiode scoorde Jesse Hendriks nog de aansluitingstreffer voor Devils. Harry Matheson maakte in de laatste minuut een einde aan de Nijmeegse hoop en bepaalde de eindstand met een empty netter op 4-2.

Eaters bleef ongeslagen in de beker na de eerste wedstrijd in het eigen Glanerbrook. De Limburgers waren met 5-3 te sterk voor Dordrecht Lions. Via Kay Gielen en David Arvay kwam Geleen in de eerste periode al op 2-0. Luca Heutmekers, David Arvay en Tom Marx scoorden de andere Geleense treffers. Voor Dordrecht waren Dion van ’t Hof, Valentijn Scheffe en de jeugdige Tobie Collard trefzeker.

Vrijdagavond was er nog een wedstrijd in de BeneLiga. Den Haag had veel moeite met Tilburg Trappers. Andri Salomonson scoorde een halve minuut voor tijd de 3-3 en dwong daarmee een verlenging af. In de overtime zorgde Alan van Bentem voor een Haagse zege. Onur Mete was met twee goals belangrijk voor de bezoekers uit Brabant.

Met de overwinning blijft Den Haag meedraaien in de top van de sterke poule A.