Den Bosch vs Zoetermeer 17102015

18 oktober 201500:06

Door Joep Meijsen

Round up: eerste zege Den Bosch, dikke winst Hyc

Herentals boekte zaterdagavond een dikke overwinning in Luik, Den Bosch pakte de eerste zege van het seizoen, Amsterdam klopte Heist op den Berg, Leuven was te sterk voor Antwerpen en de wedstrijd tussen Turnhout en Geleen duurde slechts één periode.

verwachtingen rond de Belgische topper tussen Luik en Herentals waren vooraf hooggespannen, maar echt spannend was het duel eigenlijk alleen in de openingsfase. Mitch Morgan, Jens Engelen en Tyler Melancon namen ieder twee treffers voor hun rekening. Slawomir Krzak zorgde voor het enige tegendoelpunt.

Den Bosch klopte in eigen huis Zoetermeer in overtime. De Bosschenaren werkten tot twee keer toe een achterstand weg en zag Marc Donders het beslissende penaltyshot binnenschieten. Justin Evers, Ivo Beulen en Evo Suurhoff scoorden de overige doelpunten namens het team van Leo van den Thillart. Zoetermeer zag Ritchie van Hulten, Marko van Leeuwen en Rick van Haren scoren tegen Michael Sterkens, de voormalige doelman van Tilburg en Eindhoven.

Eerder op de dag was Amsterdam met 7-3 te sterk voor Heis op den Berg. Michael Mackie Kwist scoorde drie keer in de openingsperiode en nam later ook nog een assist voor zijn rekening. John Versteeg scoorde twee keer, net als Peter Bartek van Heist. Maxime Pellegrims scoorde drie keer en had een assist namens Leuven in een 2-6 overwinning op Antwerpen.

De wedstrijd tussen Geleen en Turnhout, in Maaseik, duurde maar twintig minuten. Bij een stand van 6-0 in het voordeel van Eaters werd de ontmoeting gestaakt vanwege een falende Zamboni.

Foto: Niek Geneuglijk