10 augustus 200600:00

Door [email protected]

Sabres dumpt Dumont

De Buffalo Sabres hebben hun salarisplafond reeds bereikt. Verscheidene contracten van spelers werden aangepast en salarissen werden verhoogd. Het is niet moeilijk de conclusie te trekken dat niet iedere speler op deze manier behouden kan blijven volgens de nieuwe regels in de NHL. Het belangrijkste slachtoffer in de line-up van Buffalo is J.P. Dumont.

Het streven van het management van de Stanley Cup finalist was de huidige selectie zoveel mogelijk intact te houden. Door het behalen van de Stanley Cup werden van sommige spelers de salarissen door een arbitragecommissie van de NHL hoog ingeschaald. Spelers als Daniel Briere en Maxim Afinogenov gaan komend seizoen meer dan het dubbele van hun vorige salaris verdienen.

De Buffalo Sabres mogen echter maar 5 miljoen dollar meer aan salarissen uitgeven dan vorig seizoen. De club zat hierdoor in een lastig parket en zag zich genoodzaakt om een speler als Dumont de laan uit te sturen. Dumont was een betrouwbare aanvaller die zijn kunsten vertoonde in de 2e lijn van de Sabres.

Dumont pakte zijn doelpunten mee en kwam tot een totaal van 20 goals en 20 assists in het reguliere seizoen. Een zeer acceptabel aantal, zeker als men in ogenschouw neemt dat JP 28 wedstrijden moest missen wegens een herniaoperatie. De waarde van Dumont voor zijn team werd pas echt duidelijk in de voor Buffalo uiterst succesvol verlopen playoffs. Dumont was goed voor 7 goals, waaronder een gamewinner in overtime tegen Ottawa, en zeven assists.

Al die prestaties ten spijt zit de NHL carrière van JP er bij Buffalo op en is hij op dit moment een free agent. Dumont is niet de enige speler die geslachtofferd wordt bij Buffalo. Ook goalie Ryan Miller, die meer dan 30 wedstrijden winnend afsloot, en verdediger Dmitri Kalinin moeten uitkijken naar een andere club.

Overigens is Buffalo niet het enige team dat spelers noodgedwongen moet laten gaan. Ook de Boston Bruins namen afscheid van een gerenommeerde speler. David Tanabe zal niet langer in Boston op het ijs staan en moet hopen op een ander team dat zijn salaris van 1 jaar met een waarde van 1.275 miljoen dollar over wil nemen.