26 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

'Sach' co-coach Emperors

De 52-jarige Larry 'Sach' Sacharuk gaat in Nijmegen een coaching-duo vormen met Alexander Jacobs. Sacharuk speelde als verdediger 151 wedstrijden in de NHL voor onder meer de New York Rangers en de St. Louis Blues. Emperors maakte ook een deel van de selectie bekend.

Sacharuk is eigenaar van een ijshockeyschool in het Canadese Banff en zal in Nijmegen tevens de jeugdopleiding gaan doen. Hij is tevens mede verantwoordelijk voor het aantrekken van zes nieuwe buitenlandse spelers, allen Canadezen.

De namen van de nieuwe imports worden de komende weken bekendgemaakt. Deze zijn allen met proeftrainingen door Jacobs en Sacharuk beoordeeld. 'Onze imports zullen supporters en tegenstanders verrassen. Ik denk dat deze spelers tot de besten van de Nederlandse competitie gaan behoren. Daarmee wordt onze selectie sterker dan in het afgelopen seizoen. Zeker in defensief opzicht', aldus Sacharuk.

Het overgrote deel van de Nederlandse spelers keert ook terug. Alleen Kevin Bruijsten en Robbert Jongbloed vertrekken. Laatstgenoemde zou komend seizoen bij Amsterdam spelen. Nick de Jong, Bob Teunissen, Wesley Hendriks, Eric Hoogvliets, Erik Tummers, Harrie en Huub Verdonschot, Rene Vugts, Bart van Roosmalen en Thijs van Broekhoven keren allen terug. Over Casper Swart is nog onduidelijkheid.

Nijmegen legt de lat voor dit seizoen hoger. 'Het is een 'must' om de play-offs te halen', aldus voorzitter Emiel Verdonschot. De club is er net als vorig seizoen echter nog niet in geslaagd een naamsponsor te vinden. 'We dachten dat na zo'n eerste seizoen het makkelijker zou zijn om bedrijven te interesseren in de club. Ondanks de vele gesprekken die we hebben gevoerd, viel dat tegen.'