9 augustus 200600:00

Door Joep Meijsen

Salomonson blijft een Wolf

Andri Salomonson heeft zijn contract bij Den Haag Wolves met een jaar verlengd. De inmiddels 23-jarige forward begint daarmee aan zijn tweede seizoen terug bij de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg.

Dat meldt Den Haag Wolves. De club zegt dat het bijtekenen van Salomonson past in het beleid om zoveel mogelijk Haagse jongens in de selectie op te nemen. Salomonson kwam vorig jaar in 36 wedstrijden voor Den Haag tot acht goals en dertien assists. Daarmee was hij de nummer vier op de topscorerslijst van de Wolves.

Salomonson, geboren in Antwerpen, maakte als junior in het seizoen 1997/98 zijn debuut in de Eredivisie bij Den Haag. In het seizoen 2002/2003 maakte hij de overstap naar Amsterdam. Daar beleefde hij drie seizoenen geleden zijn beste seizoen met zestien goals en 26 assists in 42 wedstrijden. Met Amsterdam won hij verschillende landstitels en bekers. Na het Olympisch Kwalificatietoernooi in november 2004 maakte hij de overstap naar Tilburg Trappers, waarna hij vorig jaar terugkeerde op het oude nest in Den Haag.

De aanvaller werd door de toenmalige bondscoach Theo van Gerwen geselecteerd voor het wereldkampioenschap in Noorwegen en het Olympisch Kwalificatietoernooi in Nowy Targ. Sindsdien is Salomonson echter uit beeld geraakt bij de nationale ploeg.