8 juni 200500:00

Door Joep Meijsen

Salomonson weer een wolf

Andri Salomonson keert terug bij Den Haag Wolves, de club waar hij in 1997 zijn debuut maakte in de eredivisie. Salomonson speelde afgelopen seizoen voor Amsterdam en Tilburg.

Het bestuur van Den Haag Wolves toont zich bijzonder tevreden over de terugkeer van de in Den Haag opgeleide speler. 'Na veel omzwervingen is de aanvaller teruggekeerd op het oude nest', stelt voorzitter Louis Verreijen in een reactie.

Salomonson maakte als junior in het seizoen 1997/98 zijn debuut in de Eredivisie bij Den Haag. In het seizoen 2002/2003 maakte hij de overstap naar Amsterdam. Daar beleefde hij twee seizoenen geleden zijn beste seizoen met zestien goals en 26 assists in 42 wedstrijden.

Het afgelopen seizoen was er voor Salomonson eentje met twee gezichten. Hij begon het seizoen bij Amsterdam en maakte met Oranje de reis naar Nowy Targ voor het Olympisch Kwalificatietoernooi. Na afloop van dat toernooi keerde hij Amsterdam de rug toe en tekende hij bij Tilburg Trappers. Daarwerd hij binnengehaald als 'een van de meest talentvolle spelers van Nederland.'

Bij Trappers speelde hij 25 wedstrijden, waarin hij twaalf doelpunten scoorde en tot tien assists kwam. De snelle aanvaller presteerde daarmee per wedstrijd beter of ongeveer gelijkwaardig aan spelers als Josh Oort, Ryan van Diemen en Peter van Biezen. Op de nationale topscorerslijst eindigde hij op de 42e plaats. Zijn seizoen eindigde echter met een domper toen hij als een van de laatste spelers afviel in de selectie van Doug Mason voor het wereldkampioenschap in Eindhoven.

Met het aantrekken van Salomonson toont Den Haag opnieuw de ambitie voor het komende seizoen. De formatie wil onder leiding van de nieuwe coach Robb Serviss meedoen om de play-offs en heeft daartoe forse veranderingen in de selectie doorgevoerd. Voorals nog werden de imports Shtefan, Finnegan en Middlebrook vastgelegd, evenals EU-speler McGillis. Daarnaast keren Senior, Minarech en Sakalas terug.