13 augustus 200500:00

Door Joep Meijsen

SchlappschĂŒsse 13/08

Een tweeling voor DĂŒsseldorf, versterkingen voor Krefeld en de eerste serieuze blessure van het nieuwe seizoen. Tijd voor een nieuwe editie van de DEL SchlappschĂŒsse.

De Krefeld Pinguine hebben zich versterkt met twee nieuwe buitenlanders. Het gaat om aanvaller Ted Drury en Andy Hedlund. Drury is een 34-jarige Amerikaanse aanvaller, die de afgelopen jaren voor de Kassel Huskies. Een goede verdedigende aanvaller. Hedlund is afkomstig van de Binghamton Senators uit de American Hockey League, waar hij de afgelopen twee seizoenen tegen meer dan honderd strafminuten opliep en tot zes goals en 32 assists kwam.

De ijshockeyfans in DĂŒsseldorf krijgen iets heel bijzonders te zien het komende seizoen. Het best ingespeelde duo ter wereld. De tweeling Chris en Peter Ferraro komt over uit Noord-Amerika. De twee 32-jarige aanvallers kwamen in het verleden regelmatig uit in de NHL, maar verbrachten het grootste deel van hun loopbaan in de American Hockey League. Het afgelopen jaar speelden de broers al enige tijd in de hoogste Zweedse competitie.

De Canadese doelman Patrick DesRochers komt twee weken lang op proef bij de Mannheim Adler. De 25-jarige doelman kwam in het verleden enkele keren uit in de NHL voor Phoenix en Carolina, maar slaagde er nooit in om een vaste plek op het hoogste niveau te veroveren. Vorig seizoen speelde hij voor de San Antonio Rampage in de American Hockey League.

De DĂŒsseldorf Metro Stars zijn bezig met de bouw van een nieuw stadion. De huidge jaargang is na 70 jaar de laatste aan de Brehmstrasse. Onder de naam Brehmstrasse, Titel, TrĂ€nen und Triumphe wordt een speciale reclamecampagne opgezet om het historische seizoen extra luister bij te zetten. Daarbij spelen ruilsouvenirs voor de fans een belangrijke rol.

De Kassel Huskies hebben de 39-jarige aanvaller Ryan Kraft vastgelegd. In het het afgelopen seizoen kwam hij tot negen doelpunten en negen assists voor de Bridgeport Sound Tigers in de American Hockey League. Daarnaast heeft de ploeg ook nog drie andere buitenlanders op proef. Het gaat daarbij om de Canadees Matt Hussey (Wilkes-Barre, AHL), de Tsjech Tomas Micka (Victoria, ECHL) en verdediger Dominic Periard (Corpus-Christi, CHL).

De oefencampagne voor de Duitse clubs is al in volle gang. Dit levert niet altijd de gewenste situatie zo heeft de bekende aanvaller Dwayne Norris, tegenwoordig actief bij Frankfurt Lions, in een oefenwedstrijd in Italië zijn knie flink geblesseerd. Daarbij wordt gevreesd dat hij zijn kruisband heeft gescheurd. Nader onderzoek moet meer informatie opleveren.