2 december 200500:00

Door Joep Meijsen

Seizoen Chris Eimers voorbij

Amstel Tijgers heeft een forse tegenslag te verwerken gekregen. Aanvaller Chris Eimers is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld vanwege een afgescheurde voorste kruisband.

De 33-jarige aanvaller is volgens Amstel Tijgers tenminste negen maanden uitgeschakeld. Eimers liep zijn blessure op tijdens het toernooi om de Continental Cup in Grenoble. Daarna werd nog lange tijd gedacht dat rust herstel zou brengen voor de forward, maar een MRI-scan heeft inmiddels uitgewezen dat een operatie noodzakelijk is.

De medeling kwam bij Chris Eimers zelf hard aan. ' Ik moet het allemaal even laten bezinken. Het valt zwaar op mijn dak. Het is wel mijn streven om weer snel op het ijs te komen en te gaan spelen maar niet ten kosten van alles. Stap voor stap moet het beter worden', zegt hij.

Chris Eimers geldt als een zeer belangrijke speler voor Amstel Tijgers, niet alleen op het ijs, maar ook rond de club. Vorig seizoen speelde hij een belangrijke rol bij de redding van de club, terwijl hij ook actief betrokken was bij de nieuwe organisatie die dit seizoen het ijshockey in Amsterdam nieuw leven in blaast.

Chris Eimers speelde dit seizoen slechts vier keer in de competitie, allemaal ontmoetingen in de Coupe der Lage Landen. Daarin pikte hij geen punten op en 18 strafminuten.