Oranje GB WK Mason pass 2017

7 april 201906:53

Door Joep Meijsen

Seizoen Steve Mason plots voorbij

Het seizoen van international Steve Mason in Zwitserland eindigde dit seizoen plotseling. Met zijn team zou hij nog promotie-degradatie-wedstrijden spelen, maar de tegenstander trok zich terug.

Vrijdag meldde IJshockeynederland in de Morning Skate nog dat Rapperswil-Jona Lakers een serie tegen Langenthal, de kampioen op het tweede niveau in Zwitserland moest spelen om op het hoogste niveau in Zwitserland actief te blijven. Het stadion van de tegenstander voldoet echter niet aan de regels om op het hoogste niveau te mogen spelen en de club krijgt ook weinig medewerking om dit op orde te krijgen. Derhalve trok de ploeg zich terug uit de serie en komt Rapperswil-Jona volgend jaar weer uit op het hoogste niveau.

De Lakers waren zelf vorig jaar gepromoveerd. De 31-jarige Steve Mason speelde zijn vijfde seizoen bij de club, zijn eerste op het hoogste niveau in de hoog aangeschreven competitie in Zwitersland. In 50 wedstrijden in het reguliere seizoen kwam hij tot drie goals en tien assists, met twaalf strafminuten. Hij had één assist in zeven wedstrijden in de degradatieronde.

Mason speelde in de jeugd in Zwitserland toen zijn vader daar coach was en telt niet mee voor het importquotum van de club. Hij kwam voor het laatst uit voor Oranje op het WK in Belfast twee jaar geleden.